Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Hatvanhat százalékkal több a baleset tavalyhoz képest

Fő okok: Elsőbbségadás elmulasztása és a szabálytalan kanyarodás.

Ijesztő mértékben, hatvanhat százalékkal megnőtt a személyi sérüléssel járó balesetek száma Mosonmagyaróváron és a környékén idén az elmúlt év hasonló időszakához képest. A halálos balesetek száma ugyan csökkent – tavaly ilyenkor már öt, idén kettő ilyen történt –, a súlyos és könnyű sérüléses esetek azonban jócskán megugrottak.

A balesetek okai közt továbbra is első helyen az elsőbbségadás elmulasztása és a szabálytalan kanyarodás áll. A legtöbb karambolt az autósok és a biciklisek okozták, de több baleset történt a motorosok hibájából is.

A fokozott közúti ellenőrzések ellenére is több – elsősorban biciklisek és motorosok által okozott – baleset történt az elmúlt napokban. Egy helybéli asszony kerékpározott Rajkán a Petőfi utcán a minap, amikor figyelmetlenül kezdett nagy ívben balra kanyarodni. A mögötte haladó Honda típusú motorkerékpár azonban már megkezdte a biciklis előzését, így összeütköztek. A baleset következtében a kerékpáros asszony
életveszélyes koponyatörést szenvedett, a motoros könnyen sérült.
Kiderült, hogy a 650 köbcentiméteres motornak műszaki vizsgája és rendszáma sem volt, sőt, a járművet vezető 19 éves fiatalember sem rendelkezett vezetői engedéllyel. A rendőrség a motoros és biciklis ellen is szabálysértési eljárást indított.

Szintén szabálysértési eljárást indítottak az ellen a 26 éves mosonmagyaróvári fiatalember ellen is, aki a rajkai balesettel szinte egy időben a hegyeshalmi úgynevezett „ipszilon" elágazásnál esett el motorjával. A fiatalember Aprilia típusú segédmotorjával az 1-es számú főúton haladt, amikor a kereszteződéshez érve – vélhetően relatív gyorshajtás miatt – elvesztette uralmát a jármű felett. A motoros könnyű sérüléseket szenvedett.

Szemtanúkat várnak
A Szent István király út menti kerékpárúton biciklizett egy ez idáig ismeretlen fiatalember május 25-én este fél 7 körül. A kerékpáros úgy kanyarodott balra nagy ívben a járdára, hogy nem adott elsőbbséget a szemből érkező biciklis nőnek, így összeütköztek. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya várja mindazok jelentkezését, akik látták a balesetet, vagy bármit tudnak az okozó fiatalemberről. Jelentkezni lehet személyesen a kapitányságon, vagy telefonon a 215-433-as szám 37-es mellékén.

 

 

 

 


Méhes Ákos 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehel vezértől az ’56-os srácokig

Mosonmagyaróvárra érkezett a Magyar Korona másolata díszes kísérettel arra a hősök napi rendezvényre, melyet magas rangú osztrák tisztek is megtiszteltek jelenlétükkel. A Lajta-parti város lakói a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Mosonmagyaróvári Tagozata és a Vitézi Rend helyi szervezete rendezésében kétnapos programsorozattal tisztelegtek halottaink előtt.
Tovább olvasom