Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Hatvanan vállalták önként

A haza érdekében kifejtett eredményes tevékenységének elismeréseképpen a nemzeti ünnep alkalmából Honvédelmi Emlékplakettet vehetett át a mosonmagyaróvári Winkler Ágoston és a jánossomorjai Göblyös Ferenc.
Winkler Ágostont otthonában vitéz Sebestyén Pál nyugállományú törzszászlós, az 1944–1945-ben Volt Magyar Katonák Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének megyei elnöke, Sári Gyuláné elnökségi tag és Seszták József, a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred őrnagya köszöntötték.

– 1944. december 24-én a Debrecenben megalakult ideiglenes nemzetgyűlés felhívására a megyéből hatvan katona önkéntesen jelentkezett a nácizmus elleni harcra – tudtuk meg Sebestyén Páltól, aki elmondta, hogy ezeket a katonákat csak a rendszerváltás után részesítették a nekik járó kellő kitüntetésben. Így a korábbiakban átvehették a Tűzkereszt Kitüntetést, a Független Demokratikus Magyarország Emlékérmet, a Nemzeti Helytállásért Kitüntetést, a II. Világháborús Emlékérmet. Winkler Ágoston az 1-es hadosztályban tevékenykedett, míg Göblyös Ferenc a 6. hadosztály határvadásza volt.
A Honvédelmi Minisztérium által adományozott Honvédelmi Emlékplakettet március 22-én a győri városházán az 1848-as szabadságharc 159.  és a Magyar Honvédség újjászervezésének 62. évfordulója alkalmából szervezett rendezvényen adják át ünnepélyes keretek között a további kitüntetetteknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félautópályaként épült, főútként működik

A hatalmas, elsősorban teherforgalomtól mentesíti Mosonmagyaróvárt a rajkai határátkelőt az M1-es autópályával összekötő M15-ös főút. A városban élők az útszakasz előnyét akkor érzékelik – az utóbbi időben gyakrabban –, amikor az M15-öst egy súlyos baleset miatt néhány órára lezárják. Ilyenkor a hatalmas teherforgalmat a városon át terelik, amivel gyakorlatilag teljesen beáll a forgalom Mosonmagyaróvár útjain. Tovább olvasom