Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Hatvan éve boldog házasságban Dunakilitin

Ritka pillanatot ünnepelt karácsonykor a dunakiliti Makai házaspár: 1951. december 27-én esküdött örök hűséget Makai Ferenc és Szokoli Piroska.
Fogadalmukat hatvan év után újból megerősítették.

Nem mindennapi ünnepre gyűlt össze hétfőn a népes Makai család Dunakilitin. Meglepetéssel kedveskedtek a gyémántlakodalmát ünneplő Makai Ferencnek és nejének, Szokoli Piroskának.

– Négy évig orosz fogságban voltam, 1948-ban jöttem haza onnan. Nejemmel 1951. december 27-én, hatvan éve keltünk egybe – meséli a nyolcvankilencedik évében járó Makai Ferenc.

– Sokat betegeskedtem, a férjem mindvégig mellettem állt, akárcsak a gyermekeim. Ősszel agyvérzést kaptam, a családunk összetartásának köszönhetem, hogy meg tudtam gyógyulni – magyarázza a most hetvennyolc éves Piroska néni, aki szerint a hosszú házasság titka a megértés.

A dunakiliti Szokoli Piroska és Makai Ferenc hatvan éve élnek boldog házasságban.
A dunakiliti Szokoli Piroska és Makai Ferenc hatvan éve élnek boldog házasságban.


Makai Ferenc és Szokoli Piroska tősgyökeres dunakiliti, két lányuk és két fiuk is a községben telepedett le családjával. Az idős házaspár kilenc unokának és tizennégy dédunokának örülhet. Feri bácsi az erdészetnél dolgozott, Piroska néni pedig háztartásbeliként a gyermeknevelés teendőit látta el.

A Makai házaspárt a jeles ünnep alkalmából Szokoli Sándor polgármester is köszöntötte. Hatvan évvel ezelőtti házasságkötésüket újból megerősítették, mondván, hogy az elkövetkező években is szeretetben, megértésben, egymást és családjukat segítve élnek. A településvezető szerint ritka alkalmat ünnepeltek most, legutóbb másfél évtizede volt hasonló gyémántlakodalmas évforduló a faluban. 

Olvasóink írták

  • 1. RUDI 2011. december 29. 14:02
    „Hát igen a szeretet, az egymáshoz való örök megértés a legfontosabb.Persze nagyon fontos kapocs a család jó szoros kötödése is.Kívánok nekik nagyon szép sok sok szép együttlétet , és nagyon sok erőt egészséget és Boldog Újesztendőt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorosok segítettek

Ruhát, meleg teát és egy tál gulyáslevest kaphattak a Szigetközi Sasok Motoros Baráti Körének… Tovább olvasom