Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Hátszélben irányítani

A Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége mosonmagyaróvári szervezetei együttműködési szerződést kötöttek az őszi önkormányzati választásokra. A két párt közös polgármesterjelöltje a város jelenlegi első embere, Stipkovits Pál.
A Magyar Szocialista Párt és a Szabad Demokraták Szövetsége mosonmagyaróvári csoportjai tegnapi közös sajtótájékoztatójukon ismertették az őszi önkormányzati választásokra programjuk főbb célkitűzéseit és közös polgármesterjelöltjüket.

Dr. Nagy Lajos, az MSZP helyi elnöke bejelentette: együttműködési szerződést kötöttek az SZDSZ-szel az országos koalíciós együttműködés és a közös program alapján. Ez azonban csak korlátozott, bizonyos jelöltekre, valamint programpontokra terjed ki és meghagyja a pártok szabadságát. Az elnök rövid tájékoztatást adott a szocialista városvezetés eddig elért eredményeiről. Kiemelte továbbá, hogy az elmúlt időszak bebizonyította: annak ellenére is fejlődött a város, hogy szembeszélben kellett működnie. Mosonmagyaróvárnak jót tenne, ha mostantól „ hátszélben " irányítanák, és a város az országos vezetéshez hasonló érdekeket vallana magáénak. Stipkovits Pál, a két párt közös polgármesterjelöltje a térség kormánypárti országgyűlési képviselőjeként még hatékonyabban tudna fellépni a helyi érdekek érvényesítéséért – hangsúlyozta dr. Nagy Lajos.

Szentkuti Károly SZDSZ-elnök elmondta: külön pártként, de a szocialistákkal együttműködve indulnak a helyhatósági választásokon. Az együttműködésük fő célja, hogy többséget szerezzenek a leendő önkormányzati testületben. A megállapodás szerint az SZDSZ nem indít külön polgármesterjelöltet, s amennyiben a két párt többséget szerez a képviselő-testületben, a szabad demokraták adnák az alpolgármestert. Programjuk nem pártprogram, hanem a város fejlődését elősegítő célkitűzések sora.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légből pottyant polgármester

A dunaszigeti falunappal együtt megrendezett IV. Aranymosó Fesztivál ugyan ezreket nem csalogatott… Tovább olvasom