Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Hatszáz sofőrből kettő volt ittas

A balesetek nagymértékű emelkedése miatt kezdett fokozott ellenőrzésbe a rendőrség a Mosonmagyaróvár környéki utakon.

Tavalyhoz képest nagymértékben megnőtt a személyi sérüléses balesetek száma az idei évben a mosonmagyaróvári és környékbeli utakon. Alig másfél hónap telt csak el az évből, de már halálos áldozatot követelő karambol is volt a térségben. A balesetek számának növekedése mellett emelkedett azok száma is, amiket ittasan okoztak.

A rossz statisztika megváltoztatása érdekében a rendőrök fokozott ellenőrzésbe kezdtek. A minapi razzia során elsősorban az ittas vezetőket próbálták kiszűrni – tudtuk meg Makó László őrnagytól, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vezetőjétől. Elmondta: a néhány órán át tartó akció során több helyszínen – Hegyeshalomban, Lébényben, Jánossomorján és Mosonmagyaróváron – ellenőrizték az arra közlekedőket.

A baleseti mutatók javítása érdekében tartanak fokozott ellenőrzéseket a rendőrök a környék útjain.
A baleseti mutatók javítása érdekében tartanak fokozott ellenőrzéseket a rendőrök a környék útjain.

Úgynevezett villám ittassági ellenőrzést tartottak, ami azt jelenti, hogy az adott útszakaszon minden arra közlekedővel megfújatták az alkoholszondát. Így például Hegyeshalomnál és Jánossomorjánál a határátkelő közelében, az Ausztriából hazafelé tartó vendégmunkásokat ellenőrizték a délutáni órákban.

Az osztályvezető kiemelte: pár óra alatt összesen 594 sofőrrel fújatták meg a szondát, közülük mindössze két esetben mutatott pozitív értéket a műszer. Mindketten személyautóval tartottak hazafelé Ausztriából. Egyikük ellen büntető-, míg a másik ittas vezetővel szemben közigazgatási eljárás indult.

Az őrnagy hozzátette: a baleseti mutatók javítása érdekében tovább folytatják az ellenőrzéseket, a környék útjain autózók rendszeresen találkozhatnak ilyen akciókkal.

 A statisztikából az is látszik, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is a balesetek negyedét kerékpárosok okozták. Ezért az ellenőrzések során az ittas vezetők kiszűrése mellett kiemelt figyelmet fordítanak a biciklisek közlekedésére is.


 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útépítések, játszótér és a Malom-ági Lajta kotrása a terv

A Kiserdő utcai Lajta-híd kétsávosra bővítésére viszont idén sem jut pénz. Csak a terv költségvetésével számolt a város. Tovább olvasom