Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Hatezer érettségiző a Kossuthban

Mosonmagyaróvár - A Kossuth Lajos Gimnáziumban a negyven évvel ezelőtti új épületbe költözést és a magyar–német két tannyelvű tagozat fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelték egykori és jelenlegi tanárok, diákok a hétvégén.
Negyven éve költözött Mosonmagyaróvár gimnáziuma a Gorkij utcai épület falai közé. Szirányi Péter tanár, az iskola volt igazgatóhelyettese elevenítette fel a régi épületből (mely idővel szűknek bizonyult a diákok fogadására) az újonnan elkészült tanintézménybe való áttelepedést. Hangulatos előadásában az iskola egykori tanárainak alakjai is megelevenedtek.

– Nagy az iskola felelőssége – jelentette ki köszöntőjében dr. Hansági Károly, a gimnázium igazgatója, aki az elmúlt évtizedekről számadatokkal is szolgált. Hatezren szereztek érettségi oklevelet a gimnáziumban, ebből hétszázan a két tannyelvű osztályokban gyarapították tudásukat. Az intézményvezető büszkén emelte ki az itt végzett diákok hazai és külföldi egyetemeken elért sikereit, helytállásukat.

Hansági Károly, a Kossuth-gimnázium igazgatója

A szerkezeti és tartalmi átalakulás folyamatának hátterében sok siker és csalódás áll – összegzett továbbá dr. Hansági Károly.

Tóth Tiborné dr. – aki 1988-tól 2006-ig vezette az intézményt – emlékező szavai után Dieter Uesseler idézte fel a két tannyelvű oktatásban szerzett tapasztalatait.

Az ünnepség során az iskola egykori és jelenlegi diákjainak, tanárainak műsora színesítette a programot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakképzési vásár általános iskolásoknak

Mosonmagyaróvár - A város és a környéke általános iskolái 7. és 8. osztályos tanulóinak és… Tovább olvasom