Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Határt törtek a lomisok

Áttörte a határt furgonjával Hegyeshalomnál a belépőoldalon két Zala megyei férfi. Nem jutottak messzire: Mosonmagyaróvár mellett elfogták őket a rendőrök, filmbe illő autós üldözést követően.

Egy magyar rendszámú Ford Transittal tört át két férfi a hegyeshalmi határátkelő belépőoldalán vasárnap reggel. A bagladi Z. M. és a csesztregi F. J. Ausztriából „lomizásból" tartottak hazafelé, amikor a határátkelőn az osztrák csendőrök félreállították őket, mivel a kocsiban lévő különféle műszaki cikkekről, kerti kapákról és elektromos rollerről úgy gondolták, azok lopásból származnak. Ezt követően filmforgatókönyvbe illő közjáték következett, autós üldözéssel.

Furcsa belépő: A furgonban, mellyel áttörték a határsorompót, lopott holmik voltak.
Újszászi Zsolt őrnagy, a határforgalmi kirendeltség vezetője a Kisalföld érdeklődésre elmondta: miután a két férfi átadta az úti okmányokat, az osztrák csendőr kérte, hogy mutassák meg a csomagteret. A sofőr ekkor kiszállt, ám azt mondta: kívülről nem tudja kinyitni. Ekkor előrement és behajolt a kocsiba, miközben társa az „anyósülésről" átugrott a kormány mögé. Gázt adott, kikerülte az előtte álló autókat, majd jobb oldalával „megkoccolta" a sorompót és megállás nélkül, az okmányokat hátrahagyva átment a határon. Az ütközés során megrongálódott a sorompó és kitört a Ford Transit két oldalsó ablaka is. A határőrök ezt követően azonnal értesítették az autópálya-rendőrséget és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletét, hogy segítséget kérjenek a „határáttörők" elfogásához.

Autós üldözés után

Horváth Csaba alezredes, kapitányságvezető a Kisalföldnek elmondta: a bejelentést követően a járőrök ellenőrző-átengedő pontot állítottak fel a város határában, a Királyhidai és a Barátság út kereszteződésében. Néhány perc elteltével fel is bukkant a keresett autó, ám a sofőr észrevette az út szélén álló rendőröket, ezért hirtelen befordult a Mosonszolnok felé vezető bekötőútra és menekülni kezdett. A járőrök üldözőbe vették a Fordot és mintegy három kilométerrel arrébb sikerült megállítaniuk. A kocsi átvizsgálásakor a csomagtérben újszerű mezőgazdasági eszközöket, illetve egy elektromos rollert találtak a járőrök, akik a kiérkező határőröknek átadták a két férfit a további intézkedésekre. Az alezredes elmondta továbbá: információik szerint a két férfi azért tört át a határon, mert feltételezhetően a csomagtérben lévő eszközök bűncselekményből származtak.

Hamis útlevéllel

Később kiderült, hogy az egyik férfi hamis – úgynevezett személycserés – útlevéllel próbált átlépni a határon, ellene közokirat-hamisítás miatt indít eljárást a határőrség. A „rendhagyó" határátlépésért pedig az átkelő rendjének megsértése és engedély nélküli vezetés miatt tettek szabálysértési feljelentést a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon. Az autóban lévő eszközök egy részéről bebizonyosodott, hogy valóban bűncselekményből származnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Békés légkör, jó szakmai munkával

A mosonmagyaróvári piarista iskola igazgatója júliustól már nem Farkas István atya. Információink… Tovább olvasom