Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Használt papír helyett egymillió forintot loptak egy Mosonmagyaróváron

A két nő papírgyűjtés ürügyén terelte el az idős nyugdíjas figyelmét. Otthonából több mint egymillió forint készpénzt loptak el tőle.

Mosonmagyaróvár egyik társasházi lakásába csengetett be két ismeretlen nő a déli órákban. A 82 éves tulajdonosnak elmondták, hogy újságpapírt gyűjtenek és szeretnék, ha a feleslegessé vált papírt elvihetnék tőle.

A sértett, hogy a kérésnek eleget tegyen, gyanútlanul indult konyhájába, ahol a felhalmozott újságokat tárolta. Az összekészített köteggel épp fordult volna vissza, mikor a két nő már lakásán belül várta. Kérdőre vonta őket, amiért hívás nélkül merészkedtek otthonába. Az ismeretlenek, elterelve az asszony figyelmét több mint egymillió forinttal károsították meg.


Pénzének eltűnését, a hívatlan látogatók távozását követő pár nappal később fedezte fel az idős nyugdíjas, feljelentését pedig ezt követően, június 03-án tett a rendőrségen.

A rendőrség ismételten felhívja a lakosság figyelmét, őrizzék meg éberségüket és éljenek gyanúval a tőlük segítséget kérő idegenekkel szemben. A becsengető ismeretleneket semmi esetre se engedjék be otthonunkba! A szolgáltatók képviselőitől, ne feledjenek el igazolványt kérni!

Értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül! Ne feledjék, kellő óvatossággal és bizalmatlansággal megelőzhető a trükkös lopás - közölte a rendőrség pénteken.

Olvasóink írták

 • 4. nagyjancsi 2013. június 10. 10:11
  „Kedves kommentelők! Egyikőtöket sem zavarja, hogy gyakorlatilag nagy értékű lopás történt? Két mocskos szemét tetű beférkőzött egy szerencsétlen és védtelen ember házába és ellopta minimum egy évi nyugdíját, de lehet, hogy csak százezret loptak el, tökmindegy és ti azon károgtok, hogy miért tart otthon pénzt, meg miért hazudik nagyobb összeget? Szánalmas. Ennyi idősen nem biztos hogy elmegy a bankba és a sok handabandázás után számlát nyit, kamatadót fizet, tranzakciós adót fizet, kártyadíjat fizet, kézpénzfelvételi díjat fizet stb, meg közben aláír 20 oldalt, amiről azt sem tudja, hogy mi.. A rendőrség így sem fog tenni sok mindent , de ha azt mondaná, hogy 50ezret vittek el, akkor még annyit sem tennének...”
 • 3. accelerator 2013. június 08. 09:59
  „Van ott még ahonnan ez jött...”
 • 2. polgarjenö 2013. június 07. 22:27
  „Dehogy volt az egy milla! Pedig én javasoltam a nagyinak, mondja inkább azt, hogy tíz millát raboltak. De valamit félreértett, vagy megint csak a fülén ült...”
 • 1. laca123 2013. június 07. 10:21
  „most őszintén?miért kell egy misit otton tartani ha nincs széf a falban pl?ha nincs akkor irány a bank...
  én még 50et sem tartok otthon....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júniusban elmarad a Gurul a város

A június 7. -e helyett 21.-re hirdetett Gurul a város is elmarad, rendőrség nem tudja biztosítani az… Tovább olvasom