Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Hasis a titokzatos küldeményben - Lébényben landolt a csomag

Noha csaknem másfél kilogramm hasist találtak a vámosok egy Lébényben élő izraeli férfinél, ám bizonyítékok hiányában a bíróság ebben nem találta bűnösnek a vádlottat.

Egy Indiából érkezett titokzatos csomag, illetve a benne lévő csaknem másfél kilogramm hasis miatt ült a vádlottak padján egy izraeli állampolgár a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon, dr. Németh Csaba tanácsa előtt. Az év egyik felét lébényi házában töltő izraeli férfit jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaéléssel vádolta az ügyészség.

Az ügy tavaly nyárra nyúlik vissza, amikor is a vádlottnak egy csomagot hozott a postás, ám mielőtt azt kibontotta volna, a kommandósok rajtaütöttek. A csomag egy fából készült faragott képet tartalmazott, aminek a hátlapjába mintegy 1,3 kilogramm kábítószert rejtettek. Ez a mennyiség meghaladja a jogszabály szerinti jelentős mennyiség alsó határának tizenkétszeresét. A csomagot Indiában adták fel – nem mellékes, hogy a vádlott a téli hónapokat ebben az országban tölti – a lébényi címre, ám a müncheni repülőtéren a kábítószer-kereső kutya kiszagolta az anyagot, majd a német hatóságok jelezték ezt magyar kollégáiknak. Így vált lehetővé, hogy a magyar vámosok egészen a kézbesítésig kövessék a szállítmányt, majd annak átvételekor rajtaüssenek a címzetten. A lébényi házban két helyen találtak még a nyomozók csekély mennyiségű kábítószert, valamint a férfi vizeletvizsgálata azt igazolta, hogy korábban drogot fogyasztott. A férfi több hónapot ült előzetes letartóztatásban.

A hasis egy indiai faragott kép hátlapjában volt elrejtve – mutatja dr. Németh Csaba.
A hasis egy indiai faragott kép hátlapjában volt elrejtve – mutatja dr. Németh Csaba.

Az izraeli férfi a tárgyaláson nem kívánt újból vallomást tenni, az eljárás során viszont végig tagadta, hogy bármi köze lenne a kábítószerhez. Nem tudja, ki küldte neki a csomagot, s mivel a kommandósok – ahogy fogalmazott – azonnal ráugrottak, nem is volt ideje kibontani azt. Állítása szerint amennyiben kicsomagolja és észleli annak tartalmát, azonnal elvitte volna a rendőrségre a kábítószert. A drogteszt pedig azért hozott pozitív eredményt, mivel az elfogása előtti napon Amszterdamban járt, ahol legálisan elszívott egy füves cigarettát. A vádlott szavai szerint bárkivel előfordulhat, hogy csomagot küldenek neki olyan dologgal, ami illegális.

A hatóságok a küldeményen bármi személyazonosításra alkalmas nyomot nem találtak. A csomag állítólagos feladója ugyan létező személy, ám elmondása szerint nem küldött semmit Magyarországra. Mindezek ellenére az ügyészség úgy vélte, a kábítószer kizárólag a vádlott részére érkezett. Az ügyész érvelése szerint nehezen képzelhető el, hogy valaki ismeretlenül, csupán ˝ajándékba˝ küldene ilyen mennyiségű és értékű anyagot a vádlottnak. Az izraeli férfi védője ugyanakkor úgy vélte: a vádemelés csupán a bírósági eljárás kikényszerítését szolgálta, hiszen semmi sem cáfolja a férfi védekezését, illetve az sem bizonyítható, hogy tudta volna, mit tartalmaz a csomag. Normális viselkedés ugyanis, hogy ha valaki kap egy küldeményt, akkor azt átveszi. A védelem szerint lehetséges, hogy egy bűnözői csoport akarta felhasználni a férfit, vagy bosszúból küldték címére a csomagot.

A bíróság végül kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt marasztalta el a férfit, amiért a lakásában megtalálták a csekély mennyiségű anyagot. Ezért egy évre próbára bocsátották. A jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés ügyében ugyanakkor nem találta bűnösnek. Dr. Németh Csaba indoklásában elmondta: az eljárás során nem sikerült bizonyítani, hogy a vádlott várta volna a küldeményt, illetve tudott volna annak tartalmáról. A tanácselnök szerint nagyot hibáztak a nyomozók, hogy nem várták meg, mihez kezd a férfi a csomaggal. Bizonyítékok hiányában lehetetlen elítélni a vádlottat a bűncselekményért. Az ítélet nem jogerős, mivel mindkét fél gondolkodási időt kért.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. czindi 2010. május 08. 21:51
  „geccmecc: az attól függ...ha te is izraeli vagy, semmit egy ehte némethtől...”
 • 36. szocdem 2010. május 08. 12:20
  „35. sztiv 2010.05.08. 03:17
  Amúgy nekem is küldhetne valaki ennyi cuccot. 2500 grammja, azt hiszem, rendesen javítaná a büdzsémet :)

  MAjd ha legközelebb küld valami ismeretlen rosszakaróm (mert ebbe az országba naponta küldenek az iylenek valakinek pár kilót a bíróság szerint) majd szólok az érdekedben.
  Viszont ha nem beszolgáltatod, hanem eladod és aztán lebuksz, nem leszek így felháborodva ha kapsz vagy 15 évet..”
 • 35. sztiv 2010. május 08. 03:17
  „Amúgy nekem is küldhetne valaki ennyi cuccot. 2500 grammja, azt hiszem, rendesen javítaná a büdzsémet :)
  Észrevettétek, hogy a drog nagy ívban lesz@rja az inflációt meg a valuta ingadozást?
  Lakáshitelt cuccban kellene felvenni, nem svájci frankban, nem dőltek volna meg ennyien :)
  Mennyit fizetsz törlesztőrészletnek? 25 grammot :D”
 • 34. geccmecc 2010. május 07. 17:55
  „NÉMETH CSABA BÍRÓ!NYILATKOZZÉK MÁR LEGYENSZÍVES,HA NÁLAM MÁSFÉL KILÓ ILYEN ANYAGOT TALÁLNAK,ANNAK MENNYI IS A BŰNTETÉSI TÉTELE?DE MOST TÉNYLEG!,ÉS NE VEGYE FÉLVÁLLRÓL!STB;STB;STB...”
 • 33. janika 2010. május 07. 12:59
  „A belföldi híreknél meg Dr. Baka András legfőbb bíró úr panaszkodik, hogy sértegetik a bírókat! Mi lenne, ha ki is vizsgálnák (panaszokat) a felületes munkájuk miatt?”
 • 32. geccmecc 2010. május 07. 12:53
  „TOVÁBBÁ,INNEN IS ÜZENEM A BÍRÓNAK:ÜGYEINK KORÁNT SINCSENEK LEZÁRVA!DE GONDOLOM,AZÉRT VAN ANNYIRA INTELLIGENS,MISZERINT ERRE AZÉRT MÁR RÁJÖHETETT.”
 • 31. geccmecc 2010. május 07. 12:46
  „ÉN IS ISMEREM EZT A BÍRÓDÉKOT.A HOZZÁSZÓLOK (PL;"SZOCDEM") MEGOSZTÁSÁT KÖSZÖNÖM.NEMRÉG,A SZINTÉN HASONLÓ JELLEMŰ DR.SZABÓ MAGDOLNA KAPTA MEG CIGÁNY POLGÁRTÁRSAKTÓL,AMIT MÁR RÉG KIÉRDEMELT!!MOST NÉMETH "úr"-on VAN A SOR,EGY ILYEN ÜGY KAPCSÁN,VALAMINT A FÓRUMOZÓK ÁLTAL.”
 • 30. szocdem 2010. május 07. 12:24
  „18. kolombela 2010.05.06. 19:14

  "Persze hogy előfordul, én majdnem minden nap kapok számomra teljesen ismeretlen valakiktől csomagot, amiben illegális dolog van."

  Te is? Képzeld én is! már annyi de annyi illegális csomagot meg dolgot kaptam, hogy nem merek haza menni, mert félek hogy megint kapok egyet és megint mehetek a rendőrségre leadni. Mi vagyok én? Illegális postás?
  A címememet is ki akartam már töröltetni Győr utcanév jegyzékéből, meg a nevemet is az állampolgársági jegyzékből, de nem sikerült, és a csomagokat csak küldik meg küldik, valszleg sosem hagyják abba, csak hogy jól kitoljanak velem holmi idegen országbeli haragosaim...
  Biztos így van ezzel a bíró meg az ügyész is, azért ilyen mélyen megértőek ezzel a szegény külföldivel..

  Aki ezt a szegény bírót, a gyanusítottat, meg az ítéletet nem érti meg, az eccerüen nem tapasztalta még a Mi nehéz sorsunkat...”
 • 29. szocdem 2010. május 07. 12:10
  „8. Vita-Max 2010.05.06. 13:38
  A Németh Csaba Úr Sopronban sokkal keményebb volt,nem tudom mi lett vele???Pedig jófej,és igazságos birónak tartom,ill.tartottam.

  Én nem ismerem az urat de hogy kemény fejű, az biztos, hogy köze volna bármilyen igazságossághoz azt viszont már két példa alapján is meg kell alapvetően kérdőjeleznem..

  Sopronból mért nem Szabolcsba helyezték? Nem kell ilyen "igazságos", és "szakértő" bíró ebbe a megyébe. Az jön le a híradásokból, hogy ez a fickó csak a kicsiknek vág oda, a nagyoknak, külföldieknek meg gügyörög mint egy ostoba pojáca... (gyorshajtók, ittas vezetők, csempészek, állampolgári megkülömböztetése, most meg ez a piszok dealer, aki majdnem kitüntetést is kapott mert egyelőre nem pedofil is.)”
 • 28. Wakeup_Mankind 2010. május 07. 12:01
  „ez hihetetlen,
  ezt a rizsát meg is kajálják, hogy bosszúból, persze 1,5 kiló hasissal akarták megszivatni, jól kibabráltak vele,
  ahhoz elég lett volna kevesebb is, meg nem tudja kiküldte...
  mások miért nem kapok ilyen csomagot?

  jók ezek a törvények, hogy a bűnözőket védik”
 • 27. Csetneky 2010. május 07. 11:22
  „Hihetetlen nagy balfácán volt, aki kiadta az utasítást az idő előtti rajtaütésre. De gondolom, a felelősségre vonás elmarad, sőt, még jutalmat is kap érte.
  Hiába, a traffipaxot kezelni könnyebb, ahhoz nem kell ész. Jó, jó tudom, hogy ezek vámosok voltak, de sün, sün. Egykutya.”
 • 26. czindi 2010. május 07. 10:52
  „Kínai módszert javaslom. Gyors és olcsó. A biztonság okáért néhány - a szemeteket nem hivatalból védő - ügyvédet is ugyan-e módszerrel. Rövid időn belül helyreállna a biztonság-érzetünk és az igazság is.”
 • 25. Japo 2010. május 07. 09:24
  „Nem véletlenül védte a Zamecsnik ügyvédi iroda a pógárt. Szerintetek becsületes ember ki tudná fizetni az ügyvédi költségeket?”
 • 24. Primax 2010. május 06. 21:19
  „Ügyes.
  Nem felmenteni akarom - lehet, hogy tényleg ártatlan/bűnös- , de akkor is ügyes...:)”
 • 23. nedujsuar 2010. május 06. 20:39
  „Véletlen nem játszott közre a származása? Forditott helyzetben, izraelben, egy magyar mit kapott volna?... <moderálva>”
 • 22. nanemá 2010. május 06. 20:13
  „kóser liszt volt.”
 • 21. kolombela 2010. május 06. 19:35
  „19. hozzászólás varpeter 2010.05.06. 19:19
  EZ TALÁLT!!!”
 • 20. kolombela 2010. május 06. 19:26
  „9. hozzászólás meir 2010.05.06. 14:47
  Te csak ne gyere itt a top 100-as körözési listával, mert azok 90%-a cigány.
  A másik meg főleg ne gyere, hogy a magyarok bűnözők. Ők még nem követtek el tömeges népírtást, mint a fajtád Palesztinában. És ne is gyere a holokauszttal, mart azok nem a magyarok voltak.”
 • 19. varpeter 2010. május 06. 19:19
  „18. kolombela: ez már nem cinizmus. Ez már cionizmus...”
 • 18. kolombela 2010. május 06. 19:14
  „"...bárkivel előfordulhat, hogy csomagot küldenek neki olyan dologgal, ami illegális."
  Persze hogy előfordul, én majdnem minden nap kapok számomra teljesen ismeretlen valakiktől csomagot, amiben illegális dolog van.
  Elképesztő ez a hatalmas cinizmus és még elképesztőbb, hogy a magyar bíróság megeszi ezt a nem életszerű dumát.
  Csak azt nem értem, hogy miért nem tiltották ki az országból, amikor bevallottan kábítószer élvező és ami a legrosszabb kereskedő is.
  Bár az, hogy izraeli állampolgár mindent elmond, neki kiváltságai vannak.
  Egyébként furfangos a zsidaja.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Globe-iskolák lettek

Mosonmagyaróvár is bekapcsolódott a nemzetközi Globe-programba. A világ több mint 23 ezer… Tovább olvasom