Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Háromszázmillió forintos csirkefarm

Ásványráró - Huszonötezres állománnyal 1,3 millió euróból (több mint háromszázmillió forintból) épült meg Ásványráró határában az a csirkefarm, melyet pénteken a nagyszülőpárprogram részeként adtak át. A holland tulajdonos további fejlesztéseket tervez.
Holland beruházásban – az úgynevezett „Magyarországi Nagyszülőpár Program" bővítését célzó projekt keretén belül – adták át tegnap az ásványrárói csirketelepet (szülőpár a tojó- és vágóbaromfi-, nagyszülőpár a szülőpárok „előállítására szolgál").

A beruházás vezetői mellett Süth Miklós (balról a második) országos főállatorvos is vendég volt a csirkefarm átadásán.

A telep a legkorszerűbb termelési és biológiai biztonsági szabványok szerint épült: tulajdonosa a harmincnyolc éves Ron Jacobs holland mezőgazdasági vállalkozó és baromfi-tanácsadó. Ő csaknem tíz éve dolgozik hazánkban vállalatával, a Csiron Kft.-vel: beszéli is a nyelvünket. A Kisalföld kérdésére elmondta: 1,3 millió euróból valósult meg a beruházás, s 25 ezres csirkeállománnyal dolgoznak majd, melyet később negyvenezresre fejlesztenének. Az első napos nagyszülőpárok március végén érkeznek.

A tegnapi megnyitó vendége volt dr. Süth Miklós országos főállatorvos, aki kiemelkedő vállalkozásnak nevezte az ásványrárói beruházást. Nick Spenceley ügyvezető igazgató szerint hazánk központi fekvése Európában a szülőpárok „több irányba való" telepítését is segítheti. Kiemelte: az Aviagen Kft. az elmúlt 3–4 évben megduplázta értékesítését. A cég bővítési programja egy másik szerződéses nagyszülőpártelep átadásával folytatódik márciusban, ezzel számuk hazánkban már nyolcra emelkedik.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. március 01. 08:51
    „Hogy is van ez? Ha magyar termelők elérik a céljaikat be válltak a remények és némi hazon is alakúlni látszik, akkor jön a madárinfolenza?
    Tehát kiirtatják az állományokat, mérés számolás, sőt kártérítés nélkül elkobozzák semmisitik meg! Tehát a külföldi befektetőt el fogja kerülni a madárinfolenza? Igen, hisz ott főállatorvos az ennek megmondója! No magyar gazdák mehettek cselédnek, ha fillérekért alkamaznak egyátalán a külföldi tőkés urak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csiszár Péter irányítja a Flesch Károly Kulturális Központot

Mosonmagyaróvár - Az „egyéves" igazgató már az elkövetkezendő egy évben mindenki számára… Tovább olvasom