Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Háromszáz kérdés a vörösiszapról

A környezetvédelmi miniszternek 300 indítványt nyújtottak be a Motim vörösiszap-tárolói miatt.
Több mint háromszáz önálló indítványt nyújtott be a környezetvédelmi miniszternek az elmúlt egy évben Pap János országgyűlési képviselő a Motim vörösiszap-tárolóival kapcsolatban.

A honatya szerint kérdéseire hasznos válaszokat kapott. „ Kinek kell hulladékgazdálkodási tervet készítenie? Keverhető-e az inert termelési hulladék veszélyes hulladékkal? Most akkor mi az igazság? Mire szól a szabad kapacitás? Mi az oka, hogy nem tartják be a környezetvédelmi törvényt? Kinek fontos a szabad kapacitás? Miért nincs közmeghallgatás? Miért nincs 12 év alatt semmi előrelépés?

Számít-e 60 ezer ember?" – számos egyéb mellett ezek a kérdések is szerepelnek abban a mintegy száz önálló képviselői indítványban, amit Pap János a környezetvédelmi miniszterhez intézett a parlament tavaszi ülésszakának első napján a Motim vörösiszap-tárolójával kapcsolatban. A fideszes honatyától nem áll távol ez a témakör, hiszen az Országgyűlés egyik legaktívabb képviselőjeként az elmúlt alig több mint egy év alatt már háromszáznál is több önálló indítványnál tart a vörösiszap-tárolók kérdésében.

Pap a Kisalföldnek elmondta: a mosonmagyaróvári önkormányzat legutóbbi ülésén a polgármestertől kérte a Motim rt. hulladékgazdálkodási tervét, ehelyett környezetvédelmi felülvizsgálat állt csupán rendelkezésre. A szakminiszterhez a napokban intézett száz kérdés közül kettő vonatkozott ezzel kapcsolatban arra, hogy kell-e hulladékgazdálkodási tervet készítenie a Motim rt.-nek. A képviselő mint mondja, a vörösiszap-tárolókkal kapcsolatban korábban intézett egy kérdéssort a környezetvédelmi tárca vezetőjéhez.

Erre egyetlen válasz érkezett, ami azon túl, hogy nem volt kielégítő, további kérdéseket is felvetett. Ezt követően újra megismétlődött a „levélváltás", majd amikor a harmadik, illetve a negyedik kérdéssorra nem érkezett válasz, a képviselő személyes találkozót kért a minisztertől. Az egyórás találkozón kérte a miniszter a képviselőtől, hogy kérdéseit ezentúl ne egyszerre, egy indítványban, hanem külön-külön tegye fel.
Emiatt jár már háromszáz felett az ügyben benyújtott indítványok száma.
Pap János szerint érdemes volt kérdeznie a vörösiszap-tároló kapcsán, hiszen számos hasznos választ kapott már az ügyben ez idáig. Sőt, a továbbiakban is az illetékes miniszterhez fordul a felmerülő kérdéseivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelemmé lett arckép

Majd 60év után egy arckép került elő a mosonmagyaróvár-ipartelepi volt lőporgyári portaépület… Tovább olvasom