Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Hárommilliót osztott szét az önkormányzat

Karácsony előtt segélyben a felnőtteknek csaknem 400 ezer forintot utaltak ki a polgármesteri hivatalból.
Karácsony előtt segélyben a felnőtteknek csaknem 400 ezer forintot utaltak ki a polgármesteri hivatalból, ezek egy része pénzbeli támogatás volt, másik fele pedig élelmiszer-utalvány. Világhyné Bozi Katalin gyámügyi vezető főtanácsos, az igazgatási osztály helyettes vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a gyerekes családok együttesen közel 400 ezer forintot kaptak, továbbá félmillió forintot élelmiszerekben. Évek óta mindig megrendezik a városban a gyermekek karácsonyát, itt a csomagok összesen 1 millió 200 ezer forintba kerültek. Mindenestül a mosonmagyaróvári önkormányzat a szűkös költségvetéséből körülbelül 3 millió forintot tudott biztosítani arra, hogy megpróbálja szebbé tenni a rászorulók ünnepét.

A Baptista Szeretetszolgálattól továbbá pályázat útján 100 kilogramm száraztésztát és egy raklap lisztet nyertek, melyeket a Családsegítő Szolgálat munkatársai osztottak ki a családoknak.
Világhyné Bozi Katalin hozzátette: az év végén bejelentett megszorító intézkedések miatt biztosak benne, hogy az ügyfélforgalmuk januártól sokszorosára emelkedik, és rengetegen fognak segélyért, támogatásért bekopogtatni a városházára.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalázó a helyzet Szigetköz ügyében

Szigetköz fejlesztési ügye az elmúlt néhány hónapban ismét zátonyra futott: kimaradt a Nemzeti Fejlesztési Tervből, megyei képviselők is leszavazták az önálló költségvetési fejezetként való bekerülést és a rehabilitációs pénzek is elapadtak. Kerekasztal-beszélgetésünkben térségfejlesztési társulási elnökök úgy fogalmaztak: becsapva érzik magukat s megalázónak a kialakult helyzetet. Tovább olvasom