Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Hárommilliós nem várt kiadások Mosonmagyaróváron

Az általános tartalék terhére összesen mintegy 2,9 millió forint elkülönítéséről határozott a képviselő-testület a halaszthatatlan intézményfelújítások elvégzésére. Ebből az összegből az előre nem látott javításokat végzik el az óvodákban, iskolákban.

Intézményfelújítási célokra az önkormányzat idei költségvetésében 72,2 millió forintot különített el, amiből négy kiemelt feladat valósult meg.

Felújították a Bóbita Óvoda külső homlokzatát, átköltöztették a nevelési tanácsadót a Bartók Béla Nevelési Központból a Városi Kollégium épületébe, felújították az Ujhelyi-iskola B épületét és kicserélték a Terv utcai bölcsőde külső nyílászáróit. Ez utóbbi munkához vissza nem térítendő támogatást is kapott a város az önkormányzati minisztériumtól. A munkák már befejeződtek és az előirányzott pénzt is felhasználták, ám a tervezett felújításokon kívül egyéb javítások elvégzése is szükségessé vált. Ezeket az általános tartalék terhére oldanák meg.

A városháza szakemberei szerint fontos lenne gyorsan elvégezni az Ujhelyi-iskola udvarán bekövetkezett csőtörés helyreállítási munkáit, ennek költsége 293 ezer forint. Ugyancsak sürgető a Fekete-iskola Gorkij utcai épületében a földszinti gyermekmosdó mennyezetének beázását okozó csőtörés kijavítása, mintegy 340 ezer forintért. A halaszthatatlan munkák közé sorolták a Kékcinke Óvoda udvarán balesetveszélyessé vált csatornafedél cseréjét és a járda helyreállítását 132 ezerért, a Gólyahír Bölcsőde összekötő folyosóján a radiátorok áthelyezését, fűtéscsövek átalakítását 139 ezerért, valamint az összekötő folyosó feletti – többször beázott – lapos tető szigetelésének felújítását mintegy 260 ezerért. Szintén sürgető az Ujhelyi-iskola B épülete előtti, használaton kívüli gázbekötés megszüntetése 30 ezerért, a B épületben a vízvezeték bekötővezetékének átalakítása 114 ezerért, valamint az épület körüli járda melletti vízelvezető árok kialakítása 54 ezerért.

A halaszthatatlan munkák során a legnagyobb összegre a Őzikés Óvodában van szükség. Itt a vagyonvédelmi rendszer részleges felújítása a riasztóközpont cseréjével 140 ezerbe kerül, míg az óvoda előtt a járda és az úttest közötti árok helyreállítása összesen több mint 955 ezres tétel. A Lurkóvár Óvodában a kerítés javítása 447 ezerbe kerül.

A tanácskozáson Árvay István alpolgármester megjegyezte: furcsa, hogy a gazdasági és a pénzügyi bizottság is egyhangúlag támogatta a javaslatot, ismerve a város nehéz költségvetési helyzetét. Az alpolgármester szerint nem feltétlenül halaszthatatlan a tervezett feladatok mindegyike. Így például a vízelvezető árok helyreállítása, vagy a használaton kívüli gázbekötés megszüntetése. Cselovszky György, a városfejlesztési és fenntartási osztály vezetője elmondta: a balesetveszély elhárítása miatt sürgetőek ezek a munkálatok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos a ráépítés a Lucsony utcában

Mosonmagyaróvár - Nem támogatta a képviselő-testület az egyik Lucsony utcai ingatlanon a szabályozás módosítását, ami lehetővé tette volna az emeletráépítést. Tovább olvasom