Kisalföld logö

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 30°C Még több cikk.

Három utca újul meg harmincmillió forintból

Jánossomorja - Útfelújítások kezdődnek a hónap elején harmincmillió forintból, ebből a pénzből három út nyer új aszfaltburkolatot.
– Jól áll a város költségvetése, tudjuk tartani az előzetes elképzelések alapján a ritmust – szögezte le Kurunczi Károly, Jánossomorja polgármestere a jánossomorjai képviselő-testület e havi üléséről.
Elmondta: szeptember folyamán harmincmillió forintból (ebből 5,8 millió forint pályázati pénz) felújítják a Bercsényi, Munkácsy és a vasútállomáshoz vezető utcákat.

Ugyancsak szeptember végére a pusztasomorjai városrészben 6,2 millió forintból elkészülhetne a játszótér és pihenőpark, melyhez 3,7 millió forintot pályázaton nyertek el.

– Az oktatási intézmények készen állnak az új tanévre: a Körzeti Általános Iskola főépülete húszmillió forintos, teljes körű felújításon esett át, a mosonszentpéteri óvodában korszerűsítettük a vizesblokkot és új járólapokat helyeztünk el három és fél millió forintból, míg a Klafszky-tagiskola tornaszobája új nyílászárókat kapott – összegzett a városvezető. A pedagógusok létszámában nem történt változás, a tanulók létszáma viszont csökkenő tendenciát mutat: az elmúlt tanévet 610 diákkal zárták, most viszont csupán 560-nak szólt az iskolacsengő. A testületi ülés keretében elfogadták a helyi alapfokú művészetoktatási intézmény alapító okiratának módosítását, erre ugyanis azért volt szükség, mert Rajka önkormányzata úgy döntött, az ottani tagintézményt ettől a tanévtől önállóan működteti.

Olvasóink írták

  • 1. Judith 2008. szeptember 02. 13:14
    „Igaz én is autóval járok Jánossomorján,de inkább a bölcsödét és óvodát bővitteném az egyik út árából mert ugyebár nincs elegendő hely!Nem értem miért fontosabb ez mint az hogy eltudjak menni dolgozni,és koptathassam azokat az új utakat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadalmat tettek a boldog és eredményes tanévért

Mosonmagyaróvár - Az eredményes iskolai munkához tanárok és diákok közös erőfeszítése szükséges… Tovább olvasom