Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Három övezet a városban

Jánossomorja - Az állattartás lehetőségei és feltételei alapján a várost három övezetre osztotta a a képviselő-testület legutóbb elfogadott rendelete.
Eszerint az első övezet: Szabadság, Dr. Dicsőfi Endre, Iparos, Óvoda utcák, valamint a Dicsőfi és Iparos utca közti szakasz, az Erdősor utca Szabadság és Iparos utca közti szakasza és a Féltoronyi utca Dr. Dicsőfi és Szabadság utca közötti szakasza. A második övezetbe az egyéb belterületek, míg a harmadikba Jánossomorja közigazgatási területének külterületei tartoznak.

Az I. övezet területén kizárólag kedvtelésből tartott állat tartható. A II. övezeten belül csak saját szükségletnek megfelelő mértékű állatot lehet nevelni, míg a III. övezetben darabszám és fajtakorlátozás nélkül tarthatók állatok.

Az állattartó köteles a jószágát úgy tartani, hogy a szomszédok nyugalmát ne zavarja, s az mások testi épségét, egészségét és vagyonát ne veszélyeztesse.

Olvasóink írták

  • 2. Diákcsemege 2009. január 10. 17:04
    „Hát igen az a jó falusi levegő hogy lesz civilizát városi légkörré!”
  • 1. matriné 2009. január 09. 09:41
    „Hát igen a "városodásnak" is vannak hátrányai nemcsak előnyei. Gondolom az úrhatnám polgároknak büdös a disznó és tehén tartás! Mivel nekik a szupermarket a megélhetésük a képmutatással együtt. Megti8ltatni uralni az embertársaikat az meg minden városban. Többek közt ezért is nyaliznak a hatalomba bejuttatott képviselőknek. De így van ez mindegyik városban! Ha a malacok visítanak az bántja fülüket, de ,ha a státusz szimbólumuk egész éjszaka vonít,mobiloz a szomszéd kutyának az szinte természetes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntések: drágulások, bővítések

Bezenye - A képviselő-testület legutóbbi döntéseivel jóváhagyta a Pannon-Víz zrt. döntését. Eszerint… Tovább olvasom