Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Három napig nem ettek a raktérbe zsúfolt migránsok

A furgon levegőtlen rakterében 15 külföldi férfit, 2 nőt és egy hároméves kislányt találtak embertelen körülmények között összezsúfolva a hegyeshalmi határon.
A mosonmagyaróvári határrendészek az M1-es autópályán a hegyeshalmi átkelőnél 2014. augusztus 8-án 7 óra 40 perckor ellenőrizték az Ausztriába tartó szerb honosságú Fiat kisbuszt. Az intézkedők a furgon levegőtlen rakterében 15 külföldi férfit, 2 nőt és egy hároméves kislányt találtak embertelen körülmények között összezsúfolva. A szíriai menekültek a zöld határon, illegálisan jöttek hazánkba, jogszerű magyarországi tartózkodásukat és a továbbutazáshoz szükséges feltételeket igazolni nem tudták.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Az egyenruhások a migránsokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt, a szerb gépkocsivezetőt embercsempészés gyanúja miatt előállították.

A vizsgálat megállapította, a szíriai állampolgárok Ausztriába utaztatásukért személyenként kétezer eurót fizettek. A szerbiai menekült táborból taxival szállították őket a szerb határig, onnan embercsempész kíséretével, hatórás gyaloglás után hajnalban érkeztek hazánkba. A továbbutazáshoz gépkocsi várta őket, ahol a 18 szíriait segítőik a jármű rakterébe lökdösték. Három napja nem ettek, útközben volt aki a rosszul lett, de hiába kiabáltak, dörömböltek a sofőr nem állt meg.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A 21 éves gépkocsivezető kihallgatásakor beismerte, előző este Tompánál lépett be Magyarországra, hogy a külföldieket ezer euróért Bécsbe szállítsa.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya a 21 éves szerbiai sofőr ellen a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást lezárta, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A házasságban rejlő értéket szeretnék népszerűsíteni

Tovább olvasom