Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Három kutya marcangolta

Három méretes kutya támadt egy munkába igyekvő fiatalemberre vasárnap Mosonmagyaróváron. Az áldozat karjából az egyik állat egy jókora darabot ki is harapott. Az ebek tulajdonosa szerint az elektromos kapu meghibásodása miatt szabadulhattak ki az utcára a gazdájuk szerint ártalmatlan jószágok.

„ A bal karomon ért sérülések vélhetően maradandóak lesznek, hiszen a mély harapás miatt izom- és idegroncsolódást is szenvedtem. Belegondolni is szörnyű, mi történik, ha nem segítenek, vagy ha egy kisgyereket támadnak meg a kutyák. Ilyen veszélyes állatokkal nem szabad felelőtlenül bánni "

A mosonmagyaróvári Vörös László bekötött karral, számos harapás és karmolás nyomával fekszik vasárnap óta a Karolina Kórház sebészeti osztályán. A fiatalember felháborodottan számolt be lapunknak az őt ért kutyatámadásról, és nem érti, hogy tarthatnak szabadon ilyen veszélyes állatokat.
– Vasárnap szokott útvonalamon dolgozni indultam. Az Úttörő utcában három nagy termetű kutya – két pitbull és egy német dog – jött ki az egyik házból, így jobbnak láttam átmenni a túloldali járdára – kezdi az elképesztő történetet a fiatalember. – Körülbelül tíz méterre lehettem tőlük, amikor elkezdtek felém futni, majd az egyik rögtön nekem ugrott. Miután a földre döntött, már mindhárom rajtam volt. A bal kezemmel az arcomat próbáltam védeni, így azt marcangolta az egyik kutya. Az alkaromat több helyen is megharapta, sőt, egy tojás nagyságú darabot ki is tépett belőle. A német dog ezalatt a lábamon és hátamon harapdált. A kínzó fájdalom közepette arra még volt erőm, hogy hangosan segítségért kiabáljak, és szerintem ez mentette meg az életem. A szomszéd házból egy idős hölgy, valamint az öt házzal arrébb lévő munkatársaim siettek a segítségemre. Botokkal kergették el a kutyákat, majd értesítették a mentőket és a rendőrséget. Az állatok tulajdonosa a kiáltásokra ki sem jött és meg sem próbált segíteni.
– A bal karomon ért sérülések vélhetően maradandóak lesznek, hiszen a mély harapás miatt izom- és idegroncsolódást is szenvedtem. Belegondolni is szörnyű, mi történik, ha nem segítenek, vagy ha egy kisgyereket támadnak meg a kutyák. Ilyen veszélyes állatokkal nem szabad felelőtlenül bánni.
A kutyák neve elhallgatását kérő tulajdonosa lapunk megkeresésére elmondta, hogy a két staffordshire terrierrel és a német doggal idáig még semmi hasonló probléma nem volt. Az utcára vélhetően úgy juthattak ki, hogy az éjszakai áramszünet miatt kinyílt az elektromosan működő kapu. Egyébként minden szükséges oltásuk megvan az ebeknek. Gazdájuk szerint az egyébként jámbor állatok azért támadták meg a férfit, mert felismerni véltek benne egy korábban a ház körül garázdálkodó egyént, és mint mondja: a kutya nem felejt.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt indított nyomozást az ebek tulajdonosa ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színjátszók seregszemléje

A legutóbbi hétvégén Mosonmagyaróváron éppen tucatszor rendezték meg a Moson Megyei Nemzetközi… Tovább olvasom