Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Három kell, de két orvos maradt

Jánossomorján szétosztották a két háziorvos között a harmadik körzetet is. Erre azért volt szükség, mert egy ideje ketten végzik el azt a munkát, amit sokáig hárman csináltak.
Már régóta nincs elegendő számú háziorvos Jánossomorján. Mint már írtuk, egy ideje két orvos kénytelen ellátni a három háziorvosi körzet betegeit. Hiába írtak ki már többször pályázatot a megüresedett praxisra, senki sem jelentkezett.

Az októberi képviselőülésen úgy döntöttek, hogy újra fel kell osztani a doktorok közt a háziorvosi körzeteket, miután ők már előzetesen megegyeztek erről. Akkor a képviselők egyhangúlag elfogadták e javaslatot. A várost utcák alapján osztották fel. Megkeresésünkre dr. Kurunczi Károly, Jánossomorja polgármestere elmondta, az ellátatlan területeket osztották szét a két háziorvos között, ez több mint ezer embert érint.

Az újraosztás értelmében az egyik praxis 2600 fősre, míg a másik 3300 fősre bővült. Emellett mindenki élhet a szabad orvosválasztás jogával, havonta egyszer; nem kötelező az utcanévsort figyelembe venni.

Azért volt fontos ez az újragondolás, mivel a három körzet felosztása előtt az egyik orvos egyedül látott el két körzetet, míg a másik egyet. Ezért született az a döntés, hogy utcák szerint kell két részre osztani a várost. Az országos orvoshiányt is figyelembe véve még kezelhető az egy főre eső, megnövekedett betegszám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A használt ruhát elviszik, a kisbútort nem

Az olvasók SMS-ben arra panaszkodtak, ha a szemétszállító vállalat a kukában kidobott ruhaneműt… Tovább olvasom