Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Három hónapot csúszik a hulladékgazdálkodási projekt

A megtámadott mérnöki közbeszerzés miatt három hónapot csúszott a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 3,6 milliárd forintos hulladékgazdálkodási projektje.
A 71 települést összefogó Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerfejlesztésre 3,6 milliárd forintot fordít. Ehhez 2,8 milliárd forint támogatást kap. A tagönkormányzatoknak saját forrásként mintegy 806 millió forintot kell előteremteniük. Amint arról korábban írtunk, ebből félmilliárdot az eddigi szolgáltató Rekultív kft. fizetett volna be.

– Abban bízunk, hogy az EU Önerő Alap pályázatán sikerül forrást szereznünk a hulladékgazdálkodási projekt önrészéhez. Így az érintett önkormányzatoknak nem kell további pénzt hozzátenniük. A fenti összeget jó eséllyel megkaphatjuk – tudatja dr. Árvay István társulási elnök.
– Egyelőre még nem tudni, hogy a köztársasági elnöki vétó miatt hogyan változik az új hulladékgazdálkodási törvény. A jogszabály szerint 2014 januárjától csak többségi önkormányzati – vagy állami – tulajdonban lévő cégek végezhetnék a lakossági hulladékszállítást. Mi a 3,6 milliárdos hulladékgazdálkodási tervünket jövő év nyarára lezárjuk. A Rekultív kft. 49 százalékban maradhat a leendő lakossági szolgáltató a cégben. A magántulajdonú vállalkozás meglévő eszközállományával és a társulás többmilliárdos eszközeivel történhet majd a lakossági szemétszállítás – reménykedik a társulási elnök.

Mint megtudtuk, a projekt a mérnöki közbeszerzés miatt három hónapot csúszik. A nyertes pályázóval a napokban kötheti meg a társulás a szerződést. Az edényzetekre kiírt közbeszerzés folyamatban van, míg a gépekről, járművekről szóló kiírás hétfőn jelent meg.

Környezetbarát iskola
A társulás Környezetbarát iskola címmel diákpályázatot hirdet az együttműködésben érintett 71 településen működő általános iskolai és középiskolai osztályok számára. A pályázatokat 2013. február 15-ig lehet benyújtani. Bővebb felvilágosítás kérhető a 96/316-
669-es telefonszámon vagy a medius@mediusnet.hu címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arany Rózsa-díj Mosonmagyaróvárnak

Arany Rózsa-díjjal jutalmazták Mosonmagyaróvárt a napokban a Virágos Magyarországért… Tovább olvasom