Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Három évtized képeken

Harminc év képekben címmel nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban, melyen a Mosonmagyaróváron élő Kerekes István A favágó és gyermekei című, 2009-ben közönségdíjjal is jutalmazott képe is látható.
Hétvégén nyílt a Magyar Nemzeti Múzeumban a jubileumi 30. évfordulójához érkezett XXX. Magyar Sajtófotó Kiállítás. Emellett ugyanitt megtekinthető a nagy presztízsű Harminc év képekben című, az elmúlt három évtized legjobb, legemlékezetesebb és legmarkánsabb magyar sajtófotóit bemutató kiállítás.

A közönségdíjas A favágó és gyermekei is látható a Magyar Nemzeti Múzeumban nyílt tárlaton.
A közönségdíjas A favágó és gyermekei is látható a Magyar Nemzeti Múzeumban nyílt tárlaton.

A harminc éve megrendezett Magyar Sajtófotó Kiállítások és az idei Harminc év képekben című egyedi tárlaton szereplő 103 fotót bemutató kollekció szervezője Szalay Zoltán Pulitzer-emlékdíjjal is kitüntetett fotóriporter.

A Mosonmagyaróváron élő fotóművésznek, Kerekes Istvánnak (www.kerekesistvan.com) A favágó és gyermekei című alkotása érdemelte ki azt a nagy megtiszteltetést, hogy bekerült a 30 éves magyar sajtófotográfiát összefoglaló legpatinásabb fényképek közé. Az említett felvétel a 2009-es sajtófotó-pályázat közönségdíjasa lett, míg 2010-ben Yelena című felvételével ismét a legtöbb szavazatot kapta a mosonmagyaróvári fotós. Ez egyedi eredmény, hogy két évet követően ugyanaz a szerző kapja a közönségdíjat.

Az elmúlt három évtized legmaradandóbb értékű sajtófotóit bemutató kiállítást a közönség május 6-ig tekintheti meg a Magyar Nemzeti Múzeumban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett Darnózselire az első gólya - fotók

A tavaszt köszöntötte az első gólya Darnózselin - kattintás a képekre! A fotókat 12 éves Olvasónk… Tovább olvasom