Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Három évtized a tűzvonalban

Harminckét éves szakmai pályafutása után tegnap vonult nyugdíjba Tukovics János, Mosonmagyaróvár tűzoltóparancsnoka, utódául Grósz Józsefet nevezték ki.
Parancsnokok: Grósz József vette át a stafétát Tukovics Jánostól.
Ünnepi állománygyűlés keretében helyezték nyugállományba Tukovics János városi tűzoltóparancsnokot és iktatták be utódját, Grósz Józsefet tegnap a mosonmagyaróvári városházán. Az ünnepi rendezvényen a város vezetői, a katasztrófavédelem és a tűzoltóság munkatársai búcsúztatták a nyugállományba vonuló parancsnokot, valamint méltatták és megköszönték eddigi munkáját.

– Az elmúlt harminckét év alatt folyamatosan törekedtem a tűzoltóságot úgy formálni, hogy a lakosság megelégedésére végezzük a munkánkat – mondta meghatottan Tukovics János.

A nyugdíjba vonuló parancsnok számos sikerélmény részese volt az elmúlt harminckét év alatt, de nagyon sok bánatot is látott. Ám ezt azzal vállalta, hogy tűzoltónak állt.

Az utód Grósz Józsefet parancsnoki kinevezése megerősítette abban, hogy huszonnyolc éves tűzoltói tevékenysége eredményes volt.
Húsz éve dolgozik Tukovics János irányítása alatt és ez idő alatt számos feladatot oldottak meg együtt sikeresen.

Az utódlás kérdésében is rá gondolt parancsnoka és támogatásáról biztosította. Az új vezetőt kinevezése további erőfeszítésre ösztönzi. Mint mondta, elsődleges feladata lesz fejleszteni az eszközrendszert, s erősíteni az állomány testületi kötődését és nem utolsósorban a környék tűzbiztonságát.

„ A három évtized alatt jelentős változáson ment keresztül a testület. 1972-ben nehéz körülmények között kezdtem a pályámat, abban az időben a tűzoltóság egy zárt közösség volt. Munkám során az az elv vezérelt, hogy ha kitárjuk a laktanya kapuit, minél többen megismerhetik a tűzoltóságot."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műtárgyakat loptak ismeretlenek az Ady utcából

Mintegy ötmillió forint értékű műtárgyat loptak el egy mosonmagyaróvári lakásból a közelmúltban. A… Tovább olvasom