Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Három éve mind kevesebb a vendég

Az országos viszonyokhoz hasonlóan Mosonmagyaróvár is azzal a problémával küzd, hogy szabadsága eltöltéséhez a magyar ember szívesebben választ külföldi helyszíneket.
A programokról részletes információ a www.szigetkozportal.hu  honlapon olvasható, illetve prospektus elérhető a mosonmagyaróvári Tourinform-irodában (Magyar u. 9.).
Míg például a németek 86 százaléka üdül otthon, addig nálunk a lakosok csak 45 százaléka választ belföldi célpontot.

A belföldi vendégéjszakák száma a városban és térségében az elmúlt három évben csökkenő tendenciát mutat. A Magyar Turizmus Zrt. indította „Itthon otthon van" kampányához hasonlóan a Szigetköz Turizmusáért Egyesület kezdeményezésére Mosonmagyaróváron is kidolgoztak egy olyan kínálatot, mely a hét minden napjára programokat ajánl.

– Tavaly indult a kulturális, sport- és gasztronómiai elemeket magába foglaló sorozat, és az érdeklődésnek köszönhetően idén júliusban és augusztusban is fenntartották azt a szolgáltatók. Ehhez kapcsolták idén a Szigetköz kártyát. Az érdeklődést fokozza a programokhoz rendelt kedvezményes ár is – mondta el Mandl Krisztina, a mosonmagyaróvári Tourinform-iroda vezetője.

A térség külföldről érkező turizmusában folyamatosan és jelentősen nő a cseh és szlovák turisták száma. Optimizmusra adnak okot a szép számban érkező kerékpárosok és kempingezők is. A Mosonmagyaróváron és Szigetközön is átvezető nemzetközi Duna menti kerékpárút még a tengerentúlról is vonzza a turistákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenekarok zsúfolt nyara Mosonmagyaróváron

Nem unatkoznak a helyi zenekarok. A nyár, a vakáció időszakában is számos fellépési időpont került a… Tovább olvasom