Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Három az egyben intézmény a családokért

A 467 millió forintból jövő március 31-ig 40 új férőhely jön létre a többfunkciós mosoni gyermekjóléti intézményben.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a mosonmagyaróvári egyesített bölcsőde és a helyi városháza közreműködésével született meg nemrégiben a gyermekjóléti intézmény bővítését, fejlesztését célzó támogatási szerződés. A dokumentum a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) vissza nem térítendő finanszírozását rögzíti.

Az egyesített bölcsőde részlegeinek fejlesztési elképzelései teljes körű, s ezen belül alternatív szolgáltatórendszer kiépítésére vonatkoznak, a támogatás pedig a személyi és tárgyi feltételek biztosítását célozza. A konzorciumi együttműködés révén próbálják meg a roma, nagy-, illetve szegény családok, a fogyatékkal élők, valamint az egyszülős családok anyáit visszajuttatni a munkaerőpiacra. Problémáik, szükségleteik figyelembevételével ugyanis olyan megoldásokat kínálnak számukra, hogy a férfiakéval azonos eséllyel indulhassanak egy-egy állás elnyeréséért, s aztán meg is tarthassák munkahelyüket. A megújuló három intézmény szolgáltatásai közé tartozik majd a telefonos, internetes kapcsolattartás, a játszóház, a tanácsadás, gyermekhotel, gyermekfelügyelet és a rugalmas napközbeni ellátás.

A 467 millió 34 ezer forintos és 2008. március 31-ig megvalósítandó projekt keretében 1069,45 négyzetméternyi alapterületen építenek vagy újítanak fel épületet, 40 új férőhely jön létre, az újonnan bevezetendő vagy fejlesztett szolgáltatások pedig 291 családot képesek kiszolgálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem félrekezelés okozza az eltérést

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház igazgatója szerint nem feltétlenül félrekezelések miatt tér el az intézményeknél sok esetben a klinikai és kórbonctani diagnózis. A mosonmagyaróvári kórház is közte van azon intézményeknek, melyek adatai alapján elkészült jelentésből vonta le vihart kavaró következtetését a szakminiszter. Tovább olvasom