Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Három állásban négy munkatárs dolgozhat

Mosonmagyaróvár - Három státusszal, de négy fővel indulhat el a mosonmagyaróvári kistérségi társulás munkaszervezete. Az Egyesített Szociális Intézmény és a családsegítő központ várhatóan csak 2009 második felében kerülhet kistérségi fenntartásba.
Az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) és a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ kistérségi fenntartásba való átvételéről esett ismét szó a napokban tartott kistérségi ülésen Mosonmagyaróváron.

Nemrégiben a városi önkormányzat szociális bizottsága is tárgyalta az ezzel kapcsolatos szakmai anyagot. Javaslatuk szerint „az intézmények átszervezése úgy, hogy működési engedélyezési eljárás is megtörténjen, reálisan és biztonsággal nem valósítható meg. Ugyanakkor a házi segítségnyújtás mint szociális alapellátás megszervezését a kistérségben a hatályos jogszabály figyelembevételével 2008. december 31-ig biztosítani kell. Reális lehetőség erre a külön megállapodás alapján történő szolgáltatás megszervezése" – áll az összefoglalóban.

Magyarán: eddig is a társulás működtette a kistérségi jelzőrendszeres házi segítségnyújtást: jövőre ennek normatíváját csak akkor kaphatja meg, ha feladatai közé felveszi a „házi segítségnyújtást" is (ez személyes gondoskodást is jelent). A tanács támogatta az ezen feladatellátással való kiegészítést.

Az ülésen elhangzott: az ESZI és a családsegítő központ kistérségi működtetésére várhatóan 2009 második felében kerülhet sor.

A kistérségi munkaszervezet megalakítása is ismét napirendre került: az alapító okiratot elfogadták, ezzel lehet elindítani a hozzá tartozó költségvetési terv bejegyeztetését. A javaslat szerint három státusszal és négy fővel (két félállással) „dolgoztathat" majd a kistérség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós gázszámla: kizárt a tévedés

Hegyeshalom - A gázszolgáltató nem ismeri el, hogy számlázási hiba történt volna annak a nyugdíjas… Tovább olvasom