Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Harminchárom év a településekért

A köztársasági elnök ellenjegyezte magas állami kitüntetést kapott az államalapítás ünnepén Botos Gábor, Mosonmagyaróvár főtanácsosa. A településekért és a térségért végzett több évtizedes munkája a Lajta-parti városhoz és a megyéhez kötődik.
Botos Gábor: Rendkívül jólesett az elismerés.
A Magyar Köztársaság arany érdemkeresztjét vehette át a fővárosi Duna-palotában Botos Gábor városi főtanácsos. Az indoklás szerint a településekért és a térségért végzett munkáját jutalmazták ezzel a magas állami kitüntetéssel.

– Harminchárom éve dolgozom a régió fejlődésének elősegítőjeként – kezdte Botos Gábor.

– Az első húsz évet Mosonmagyaróváron, aztán nyolc évig a megyei közgyűlésben tevékenykedtem, majd visszatértem a városba. A Győr-Moson-Sopron Megyéért Egyesület elnökeként a kistelepülésekért és a kistérségekért dolgozunk, s a jövőbeni fejlesztéseket segítjük elő.

Főtanácsosként a város 10–15 éves jövőképének megrajzolásán dolgozunk, s azt szeretném, ha ez a politikán átívelő iránymutatása lenne a városnak. Tudomásom szerint a megyei közgyűlés elnöke – Stipkovits Pál polgármester jóváhagyásával – terjesztett fel e díjra. Bár nem a kitüntetésekért dolgozik az ember, mégis boldog voltam, s rendkívül jólesett az elismerés. Úgy érzem, figyelik a háttérből a munkámat, s ezzel az erkölcsi elismeréssel díjazták is. Ez is bizonyítja, hogy nemcsak az országosan ismert, közfeladatokat végző embereket jutalmazzák, hanem azokat is, akik csendben, erejükhöz mérten, jobbító szándékkal dolgoznak. Egyébként nálam talán csak családtagjaim örültek jobban az érdemkeresztnek – mondta a főtanácsos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mindig újjászülető iskola

A mosonmagyaróvári tizenkét évfolyamos piarista iskola és rendház épületegyüttesében nagyszabású… Tovább olvasom