Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Harmincéves Lajta-parti galamb-ászok

Mosonmagyaróvár - Harmincéves születésnapját ünnepelte szombaton a mosonmagyaróvári F18 galambászegyesület, melynek tagjai kiváló eredményekkel képviselik a kerületet és az országot a nemzetközi megmérettetéseken.
A mosonmagyaróvári és környékbeli galambászok több mint ötven éve tömörülnek egyesületbe. Az F04-es egyesülettől különválva, 1979 januárjában jött létre a jelenleg tizennégy tagot számláló F18-as galambászegyesület, mely szombaton a Nábob étteremben ünnepelte fennállásának 30. évét. A rendezvényen részt vett Bárdos István, a Magyar Postagalamb Szövetség elnöke is.

– A mosonmagyaróvári kistérségben mintegy százhúsz galambászt tartunk számon, a postagalambok száma itt elérheti a 8–10 ezret. Az F18 nemcsak a térség, hanem Magyarország egyik legsikeresebb csapata – magyarázza Deák Tibor, az egyesület elnöke. A galambászás igen pénz- és időigényes hobbi: a gyógyszerek, tápszerek évente több százezer forintba kerülnek, a versenyeztetés is tetemes összeget tesz ki. A gazda részéről sok odafigyelést, gondoskodást igényelnek, akár napi 8–10 órát is, akkor hoznak eredményeket.

Válogatott szinten: Deák Tibor és Nádas Pál kezében Lieblinggel, valamint a sikereket jelentő kupákkal.
Válogatott szinten: Deák Tibor és Nádas Pál kezében Lieblinggel, valamint a sikereket jelentő kupákkal.

Deák Tibor, Sági Tamás, Neuberger Béla, Varga János galambjai mellett Nádas Pál galambjai érnek el szép eredményeket a versenyeken. A legutóbbi dortmundi olimpián a magyar válogatott tíz galambja közül négy a mosonmagyaróvári gazdától került ki, csapatban harmadik helyezést értek el.

– Liebling egy élet munkája: a kiváló küllemű, hároméves hím a kerület legjobb középtávú sportgalambja. A németországi olimpián hajszálon múlt, hogy neki ítéljék a legjobb díjat – magyarázta a büszke galambász, Nádas Pál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekgázolót keresnek

Mosonmagyaróvár - A zebrán gázolt el egy gyereket, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott egy ez… Tovább olvasom