Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Harmincéves a Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete

Megalakulásának harmincadik évfordulóját egy jubileumi közgyűlés keretében ünnepelte az egyesület szeptember 9-én a Flesch Károly Művelődési Központban.

Dr. Thiesz József az egyesület alapító elnöke köszöntötte a város legrégebbi érdekvédelmi szervezetének tagjait, a megyei- és a partner egyesületek képviselőit valamint a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének alelnökét, Chikán Csabát és a meghívott vendégeket.

Ezt követően Thiesz Aletta tolmácsolta Széles Sándor kormánymegbízott üdvözlőlevelét és az ausztriai Club ’81 egyesület köszöntőjét. Majd következett Nády Mária költő, aki a Titkok pántjai című versével emlékezett Cser Zoltán költőtársára, aki egykor szintén az egyesület tagja volt.

Harmincéves a Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete - fotók: Simon Zsuzsanna.

Az ünnepség Palkovits Gusztáv gazdasági vezető beszámolójával folytatódott, aki Dr. Thiesz József elnökkel együtt közösen mutatta be az egyesület harmincéves történetét felölelő kiadványt.

A rendkívüli gondossággal összeállított könyv részletesen beszámol az egyesületi taglétszám alakulásáról, gazdálkodásáról, a nyújtott szolgáltatásokról, az egyesület Egymást Segítők Klubjának életéről, a Fő utcai irodájuk működéséről, a kommunikációt biztosító Körlevél című kiadványukról, nemzetközi kapcsolataikról, sportolási lehetőségeikről, különösen az úszásról, de a kirándulásaikról, külföldi utazásaikról, és a nyelvtanulási lehetőségeikről is. Részletesen írnak a szervezet érdekvédelmi tevékenységéről és a különböző akadálymentesítések történetéről. Külön fejezetben emlékeznek meg az 1956. október 26-ai sortűzben megsebesült, fiatalon megrokkant néhai tagtársaikra, Schwendtner Ferencre és Luttenberger Lászlóra.

A rendezvény emléklapok átadásával folytatódott, melyeket az egyesület érdekében hosszú ideje tevékenykedő sorstársak vehettek át Sztranyovszky Attila titkártól. Dr. Ivancsics János alpolgármester pedig az egyesület részére adta át a Mosonmagyaróvárért emléklapot és plakettet, kifejezve a város elismerését a közösségért végzett eddigi céltudatos munkájukért.

A közgyűlés további felszólalója volt még a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete elnöke, aki gratulált a helyieknek a megyei sport és egyéb versenyeken való eredményeikhez. A Vas megyei elnök pedig arról beszélt,hogy a helyzet ma sem könnyebb,mint az induláskor volt, de bízik a jövőben és további sikereket kíván az egyesületnek.

A közgyűlés hivatalos része a támogatóknak (Csiszár Péter, Family-Friss Kft, Lipóti Pékség, Palatia Nyomda, Dr. Nagy István, Pető Zsolt) mondott köszönettel és Garai Gábor: Parainézis (1958) című versével ért véget. A program kötetlen beszélgetéssel, a dokumentumokat, és fényképeket is tartalmazó könyv átvételével folytatódott továbba büfé asztaloknál, ahol még egy fotó- és dokumentum kiállítást is megtekinthettek a résztvevők.

Simon Zsuzsanna

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy tanév megbízottként tagintézmény-vezetőként Héderváron

Fövényesiné Sághi Katalin májustól szeptember elsejéig még megbízott iskolaigazgatóként vezette a… Tovább olvasom