Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Harmincan egy autóban az M1-esen

Összesen harminc illegális migránst találtak az autópálya rendőrök egy mikrobuszba bezsúfolva szombat hajnalban az M1-es sztráda egyik pihenőjében Levél térségben.

Három gyanúsan viselkedő férfire lettek figyelmesek a lébényi autópálya rendőrség járőrei az M1-es autópálya egyik pihenőjének kamion parkolójában Levélnél. Ugyancsak gyanússá vált a kamionok közt parkoló magyar rendszámú, lefüggönyözött mikorbusz is.

A jármű ráadásul szerepelt a körözési rendszerben is. A járőrök ezért igazoltatták a három férfit és ellenőrizték a kisbuszt. A kocsi ajtaját kinyitva még a rendőröket is meglepte, hogy hátul összesen huszonheten köztük sok kisgyerek voltak összezsúfolva. A három férfival együtt így összesen harmincan utaztak az autóban.

Három gyanúsan viselkedő férfire lettek figyelmesek a lébényi autópálya rendőrség járőrei.
Három gyanúsan viselkedő férfire lettek figyelmesek a lébényi autópálya rendőrség járőrei.


Kiderült, hogy a huszonnyolc koszovói és két nepáli állampolgár a debreceni befogadó állomásról indult útnak. Az autót egy héttel korábban Debrecenben vásárolták és Ausztriába szerettek volna eljutni.

A harminc ember mindegyike csak ideiglenes tartózkodási engedéllyel, illetve humanitárius igazolvánnyal rendelkezett, ráadásul közülük többnek lejárt már az érvényessége is.

A migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indul, az autót felváltva vezető három férfivel szemben pedig az embercsempészet gyanúja is felmerült.

Olvasóink írták

 • 7. Imcsi 2010. november 10. 11:15
  „6.!
  " * Si fueris Romae, Romano vivite more!
  o Ha Rómában vagy, tégy úgy, ahogy a rómaiak.
  o Ha más országában vagy házában vagy, illik betartani az ottani szokásokat."
  ..és szabályokat!”
 • 6. korgeza 2010. november 07. 07:58
  „Azért mert migránsok, még nem bűnözők ezek a menekültek. Kik vagyunk mi, hogy megítéljünk 31 embert, akik a saját életüket, boldogságukat keresik? Nem hiszem, hogy a debreceni menekülttábor lett volna az életcéljuk...”
 • 5. bakke 2010. november 07. 07:13
  „"Ugyancsak gyanússá vált a kamionok közt parkoló magyar rendszámú, lefüggönyözött mikorbusz is. A jármű ráadásul szerepelt a körözési rendszerben is. A járőrök ezért igazoltatták a három férfit és ellenőrizték a kisbuszt. "
  Fogalmazás: 1
  Leülhetsz névtelen amatőr újságíró”
 • 4. TaZ 2010. november 06. 21:17
  „bősárkányi: egyrészt ha van is engedélyük kimenni a befogadó állomásról, azért az eléggé korlátozva van Debrecenbe és a környékére, másrészt egyetlen ember sem gondolhatja komolyan, hogy kirándulni indultak éppen erre, ugye? Ugyanakkor szó nincs bűncselekményről, a jogellenes belföldi tartózkodás (lejárt tartózkodási engedély), illetve a tiltott határátlépés kísérlete is szabálysértés csupán. Ettől függetlenül a jogalkotó szerint - és ebben osztom a véleményét - ezeknek az embereknek még szabad és liberális világunkban sem kell flangálniuk az országban kényükre-kedvükre (nem beszélve arról, hogy ha engedély nélkül kimentek és mondjuk Ausztriában elfogják őket, Magyarország költségére toloncolják ki őket, hiszen mi nem vigyáztunk rájuk eléggé), amíg nem tisztázott a státuszuk és nem kapnak erre felhatalmazást.”
 • 3. Swing-heil 2010. november 06. 20:22
  „A lefüggönyözött MIKORBUSZ, az milyen az? :-)”
 • 2. bősárkányi 2010. november 06. 18:40
  „Hol itt bűncselekmény?
  Levél ugyanúgy Magyarország, mint Debrecen? Vagy nem?”
 • 1. Epoxigyanta 2010. november 06. 13:16
  „Jó emberek lehettek,mert kis helyen is elfértek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táltos és ami mögötte van

Furcsa társaság költözik idén ősszel a mosonmagyaróvári Fehér Lóba: kolomposok, kabócák, vaskakasok.… Tovább olvasom