Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Harminc programmal emlékeznek a harminc évre

1984-ben adták át a Flesch épületét, a születésnap alkalmából megújul az intézmény honlapja.
„Frank Sinatra, a hang" című musicallel indul a mosonmagyaróvári kulturális központ három évtizedes fennállása előtt tisztelgő, egész éves Flesch 30 rendezvénysorozat. Az ügyvezető a harminc év emlékére harminc színvonalas programot ígér.

1984. augusztus 14-én avatták fel a mosonmagyaróvári városközpontban a Flesch Károly Kulturális Központ épületét. Ennek emlékére szervezik meg a Flesch 30 rendezvénysorozatot, melyről Csiszár Péter ügyvezető igazgatót kérdeztük.

A művelődési ház harminc évvel ezelőtti átadójára sok százan jöttek el. Pozsgay Imre, a Hazafias Népfront főtitkára avatta fel a házat
A művelődési ház harminc évvel ezelőtti átadójára sok százan jöttek el. Pozsgay Imre, a Hazafias Népfront főtitkára avatta fel a házat

– Fennállásunk harmincadik évét színvonalas színházi előadásokkal, koncertekkel és kiállításokkal szeretnénk megünnepelni. A programokat most állítjuk össze és várhatóan február elejére véglegesítjük. „Értéket közvetítünk" mottóval, a Frank Sinatra, a hang című musicallel indítjuk útjára a rendezvénysorozatot. Az ExperiDance társulat és a békéscsabai Jókai Színház közös produkcióját február nyolcadikán láthatja a közönség – kezdte Csiszár Péter.

Megtudtuk: már elindult a Flesch 30 Facebook-oldala, programfüzetet is terveznek a harminc rendezvényről. Illetve történeti kiadványt jelentetnek meg az elmúlt három évtizedről, benne az indulásról, rendezvényekről, a művelődési ház alakulásáról.

Csiszár Péter ügyvezető igazgató az 1984-es átadó emlékeivel.
Csiszár Péter ügyvezető igazgató az 1984-es átadó emlékeivel.

– Szeretnénk egy Flesch retrospektív kiállítást is, melyen a központhoz kapcsolódó relikviákat, emlékeket mutatnánk be. Ide várjuk a régi fotókat, plakátokat, meghívókat is – hívta fel a figyelmet az ügyvezető. Képzőművészeti kiállítás is nyílna, melyen olyan alkotók mutatkozhatnának be, akik az elmúlt harminc év alatt kötődtek az intézményhez. A nép- és iparművészeti tárlat is a Flesch 30 programjai közt szerepel, népi mesterségek képviselőinek, különféle kézműves-
szakkörök munkáiból nyújtva ízelítőt.

A mosonmagyaróvári nagyrendezvények is kapcsolódnának a harmincéves évfordulóhoz, így a majális vagy a Szent István-napok. Az utóbbi keretében nyílna meg a már említett retrospektív tárlat. Nyár végére tervezik a Flesch-gálát, melyre a központ egykori és mai munkatársait, partnereit invitálják. Nagynevű előadók is koncerteznek majd 2014-ben Mosonmagyaróváron, Csiszár Péter hamarosan részleteket ígért erről is. A születésnap alkalmából továbbá megújul a Flesch honlapja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemtanút keresnek

Szemtanúk jelentkezését várja a rendőrség a január 14-én, kedden este, az Ostermayer utcában történt… Tovább olvasom