Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Hárman indulnak az időközi választáson

Mecsér - Csaplár Zoltán, Fekete Zoltán és Máté Orsolya küzdhet meg az időközi polgármester-választáson szeptember 27-én.

Mindhárman függetlenként, társadalmi megbízatásban indulnak. A jelölteket programjuk rövid ismertetésére kértük.

A polgármesteri szék Gerháth Zoltán korábbi településvezető halála miatt üresedett meg Mecséren, ezért szeptember 27-re, vasárnapra időközi polgármesteri választásokat írtak ki a szigetközi településen. A három polgármesterjelölt múlt pénteken közösen mutatkozott be a faluházban és ismertette programját. Ezúttal portálunkon is megismerhetik az olvasók a polgármesteri székért indulókat, terveiket. (Válaszaikat ábécésorrendben adjuk közre.)

A mecséri hivatalba új vezetőt választanak. Közel ötszázan adhatják le voksukat a három jelöltre.
A mecséri hivatalba új vezetőt választanak. Közel ötszázan adhatják le voksukat a három jelöltre.

A mecséri születésű Csaplár Zoltán több mint negyvenéves közszolgálati tapasztalattal rendelkezik, ebből 23 évet töltött választott településvezetőként: – Sokkal többet kell foglalkozni a község polgáraival, nyitottabbá kell tenni az önkormányzati munkát. Az ésszerű takarékoskodást és egy hosszú távú terv kidolgozását kell elkezdeni – magyarázza Csaplár Zoltán, aki a leendő és már működő vállalkozásokat támogatná, fontos számára a falu népességmegtartó erejének növelése (ezáltal biztosítva az oktatási intézmények jövőjét) és olyan rendezvényterv összeállítása is szerepel programjában, ami minden korosztálynak szól. Megválasztása esetén első lépésekként többek között megszervezné a település védelmét, polgárőrséget hozna létre, megkezdené a belterületi utak rendbetételét.

Csaplár Zoltán
Csaplár Zoltán

Fekete Zoltán – aki egyébként jelenleg a faluvezetői teendőket ellátja – vállalkozóként él Mecséren, hét éve tagja a képviselő-testületnek mint alpolgármester. – Az önkormányzat működését megismerve rájöttem a gyors változás szükségességére. A település alapvető működéséhez elengedhetetlen a pluszbevételek megteremtése – hangsúlyozza Fekete Zoltán, aki fontosnak tartja a már felvetett pénzügyi helyzet javítását, hogy a település a hátrányos helyzetből önfenntartó helyzetbe kerülhessen. Működése közel három hónapjában az önkormányzati épületek felújítását végezte külső segítséggel, az önkormányzat kasszáját nem terhelve. – Az ipari övezet működési feltételeit a vállalkozókkal közösen létrehoztuk. A későbbiekben tudunk gondolkodni településfejlesztésekben, pályázatokon részvételben, utak karbantartásában, az idegenforgalom fejlesztésében – szögezte le továbbá a polgármesterjelölt.

Fekete Zoltán
Fekete Zoltán

Máté Orsolya családjával 5 éve költözött Mecsérre, ami számára a nyugalom szigetét jelenti: – Úgy gondolom, hogy ez a választás nem egy évre szól. Hosszú távra kell gondolkoznunk – vallja a 36 éves jelölt, aki elsősorban egy nyitott, átlátható munkájú önkormányzatot képzel el, a lakosság rendszeres tájékoztatásával a falu ügyeivel, pénzügyi helyzetével kapcsolatosan.

Máté Orsolya
Máté Orsolya

 – Kiemelt figyelmet kell fordítani az árvízvédelemre, az ipari park területén elindult pozitív folyamatra, energiaforrásaink (szélerőmű) továbbfejlesztésére, lehetőségeink felmérésére és ki kell dolgozni egy új stratégiát, hogy ne csak a hely bérbeadásával tudjuk növelni a falu bevételét – sorolja a közeljövő terveit Máté Orsolya, aki megválasztása esetén többek közt a meglévő külföldi kapcsolatokat virágoztatná fel és újakat alakítana ki, emellett kulturált kemping létrehozásán fáradozna, falumúzeumot hozna létre. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajzpályázat

Általános iskolák 7–8. osztályosai és középiskolai tanulók részére ˝Szertelenül – szer-telenül˝ címmel rajzpályázat indul. Tovább olvasom