Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Harmadszor is elítélték a roma elnököt

Lassan visszajáró ˝vendég˝ a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. A napokban ugyanis ismét a vádlottak padján ült Horváth Elemér testvérével és több társával együtt.


A kisebbségi vezetőt az év első felében már két ízben első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Horváth Elemér akkor folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és magánokirat-hamisítás, kerítés, kitartottság, csalás és személyi szabadság megsértése miatt kapott összesen 3 év 10 hónap börtönt.


Három rosszlány a Práternél

A kisebbségi vezetőt és testvérét, H. Róbertet a napokban több ügyben is – első fokon – ismét bűnösnek találta a bíróság. H. Róbert és élettársa egy halászi ismerősüket vették rá arra, hogy adja el nekik a családi házát. Az ezért járó vételárat aztán kölcsönkérték tőle azzal, hogy befektetik a pénzt, majd az ebből származó hozamból visszakapja a házat és pénzt is kap a felújítására. Az ismerős bele is ment a jónak látszó üzletbe, ám végül se pénze, se háza nem maradt. H. Róberték időközben eladták az ingatlant, a vételárat viszont nem fizették vissza az eredeti tulajdonosnak, mintegy 7,77 millió forintos kárt okozva ezzel.

H. Róbert három társával együtt legalább három nőt foglalkoztatott prostituáltként 2007 szeptemberétől az elmúlt év közepéig. A lányoknak elsősorban Bécsben, a Práternél kellett dolgozniuk. Eleinte a bevételnek csupán a felét kellett átadniuk „munkáltatóiknak", később aztán minden pénzt elszedtek tőlük. A hölgyek átlagosan napi 500–600 eurót kerestek és a hét hat napján kellett dolgozniuk. Amikor pedig szembeszegültek és nem akarták testüket árulni, a vádlottak veréssel, fenyegetéssel bírták őket jobb belátásra, sőt, egyiküket kisgyermeke elvételével is megfenyegették.

Horváth Elemér
Horváth Elemér

Horváth Elemér 2007 májusa és tavaly június között nyolc részletben összesen mintegy 3 millió forintot kért kölcsön ismerősétől arra hivatkozva, ha beindul a vállalkozása, visszafizeti az összeget. Később folyamatosan csak hitegette hitelezőjét, ám a tartozást nem adta meg. Végül Horváth Elemér élettársa fizette vissza az összeget az elmúlt év végén, a kisebbségi vezető ekkor már több hónapja előzetes letartóztatásban volt. Egy másik sértettől 2007 augusztusában kért kölcsön 250 ezer forintot Horváth Elemér azzal, hogy az őszi betakarítás után visszafizeti. A tartozás kiegyenlítése ezúttal is elmaradt, az összeget megint az élettárs adta vissza ez év januárjában.


Hamis számla a városházán

A mosonmagyaróvári polgármesteri hivatal pénzügyi osztályára nyújtott be az elmúlt év márciusában két olyan számlát Horváth Elemér, amikkel a kisebbségi önkormányzat rendezvényén felhasznált összegek elszámolását igazolta. A számlákról azonban kiderült, hogy valótlanok, az elnök maga látta el azokat hamis aláírással.


Szamurájkard és hamutartó

Az elmúlt év júniusában az egyik Ostermayer utcai sörözőben történt emlékezetes tömegverekedés végére is – első fokon – pontot tett a bíróság. Az incidens azzal indult, hogy H. Róbert a vendéglátóhelyen megverte élettársát, amit a vendéglős szóvá tett a férfinek. A szóváltásból hamar éles vita kerekedett a két tábor között. Eközben H. Róbert előrántott egy szamurájkardot, amivel hadonászni kezdett. Az ellentábor a kardcsapásokat egy golfütővel próbálta védeni. Ezt követően H. Róberték társasága távozott a helyiségből, ám alig negyedórával később tizedmagával visszatért és ekkor teljesen elszabadultak az indulatok. A társaság élén Horváth Elemér volt, aki azzal indított, hogy a sörözőbe belépve ököllel többször is megütötte az egyik vendéget, aki ettől rövid időre elájult. A csetepaté során a söröző vendégei közül néhányan súlyos, a többiek pedig kisebb sérüléseket szenvedtek. Néhány nappal később Horváth Elemér az utcán találkozott az egyik sértettel, akit többször megütött úgy, hogy felrepedt a szája.

Alig egy hónappal a tömegverekedés után H. Róbert erejét fitogtatta. Az egyik szórakozóhelyen egy taxissal különbözött össze, aminek végén egy hamutartóval egyszerűen leütötte a férfit. Ez azonban nem volt elég, a földön eszméletlenül fekvő taxist még fejbe is rúgta, a helyiségben lévő biztonsági őrt és pultost pedig megfenyegette, hogy ne merjenek mentőt hívni a sérülthöz. Ezután még az épület előtt egy másik taxist is megütöttek, aki szóvá tette kollégája bántalmazását.

A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság H. Róbertet csalás, kényszerítés, kerítés és más bűncselekmények miatt 3 év 6 hónap börtönre ítélte. Horváth Elemér pedig csalás, súlyos testi sértés, garázdaság és más bűncselekmények miatt 2 év 10 hónapot kapott. Az ügy további tíz vádlottját különböző mértékű végrehajtandó, illetve felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A H. testvérek ítélete nem jogerős, mivel mindketten enyhítésért fellebbeztek. H. Róbertnek egyébként ez a második, míg Horváth Elemérnek a harmadik olyan ítélete a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon, ami egyelőre nem emelkedett jogerőre. A kisebbségi vezető egyébként október végén ismét a vádlottak padján ül, akkor embercsempészet miatt kell majd felelnie.

Olvasóink írták

82 hozzászólás
 • 82. Filtec 2010. április 03. 15:16
  „moderálva off”
 • 81. Dönd 2009. október 17. 22:11
  „Miért is robbant ki a Kettesben a balhé?? Mert az egyik ... cigány meg akarta verni a mocskos asszonyát és egy jóravaló fehér ember mindezt meg akarta akadályozni. De miért tette? Kár volt!! <moderálva>. Már ott tartunk,hogy Mosonban a fehér ember érzi magát kisebbségben. Borzasztó!!!!!!”
 • 80. Filtec 2009. október 13. 16:53
  „ 
   

  Már szeretnék egy olyan hírt is hallani, hogy "megjezdte büntetésének letöltését Horváth Elemér, testvérei és több társa."
   
  Persze nem egy börtönben, hanem szétszórva az országban.

  #5.
  <moderálva>”
 • 79. Ákos62 2009. október 12. 19:20
  „65-nek!
  A legzseniálisabb hozzászólás a Tiéd!”
 • 78. jánosi 2009. október 12. 14:27
  „kolombela neked alacsony az írónia érzékelőszinted. Én ugyanis annak szántam.”
 • 77. kolombela 2009. október 12. 12:21
  „75. jánosi 2009.10.11. 21:39
  Azért ennyire ne bizz a fideszben, mert a végén hatalmasat fogsz csalódni!”
 • 76. T. 2009. október 12. 07:46
  „moderálva”
 • 75. jánosi 2009. október 11. 21:39
  „73.-nak. Érteni vélem humorodat, csak az a baj, hogy tragikusan igazad van, hála a magyar
  jogrendszernek. Ha az izmait kőtöréssel fejlesztenék, talán alázatosabban jönne ki ! Amúgy
  mi az a hablaty a legnagyob itélet eltörlése stb. Valószínüleg nincs ilyen, mint ahogy sajnos az
  sem, hogy a harmadik eset után automatikusan eldobják a kulcsot. ( Úgy, hogy belül van a fickó )
  De bizakodjunk a jövő tavaszban, ha tizede igaz az igéreteknek lesz rend HUNGÁRIÁBAN !”
 • 74. darktouch 2009. október 11. 19:57
  „moderálva személyeskedő”
 • 73. elemérke 2009. október 11. 16:30
  „Üzenet a csillagoktól(egy barát szavai)

  Drága testvéreim,barátaim,látom sokan aggódtok értem,ezuton közlöm veletek,hogy ne aggódjatok,én jól vagyok.Sokat pihenek,napi 3x adnak bőségesen enni,unalmas perceimben kávézok,cigizek,tévézgetek,dumcsizok a haverokkal,meg lejárok a badyterembe,hogy jobban tetszek a csajoknak,meg hogy könnyebben beverjem egykét köcsögnek a pofáját ha haza megyek.Mivel kint is köztisztviselő voltam,ezért itt bennt is jó pozicióba kerültem,egy csomó embernek én dirigálok.Neked barátom azt üzenem,aki reménykedtél abban,hogy bennt csicska leszek,hogy nem igy alakult,van 3 csicskám,s fehérek.Egy életre megtanulják tisztelni a Beás nevet.Az itteni anyagi helyzetem is rózsás,mert a családom komoly csomagokat ad fel,még a csicskáim nevére is,ugyhogy ne aggódjatok nem szenvedek hiányt semmibe sem.Hogy lássátok mennyire szeretlek beneteket,rólatok is gondoskodtam,a testvéreim közül lett az utódom.Megkérlek benneteket,hogy továbbra is olyan tisztelettel köszönjetek kis kezit csókolomot,a drága szép feleségemnek,lányomnak,s a mosoni piacnál üldögélő testvéreimnek,mint amikor otthon voltam.S végezetül van egy ujabb öröm hírem,nem kell sokáig szenvednetek a hiányomtól,ugyanis van egy olyan törvény(,a jó Isten álldja meg aki atalálta),hogy összbüntetés,arról szól,hogy 3 itéletnél a nagyobbikat eltörlik,s az egyik kisebbikböl is elvesznek,kb 3 évem marad.Ebböl kicsi kedvezmény lecsúszik,a fennt maradót meg lassan már leültem.Gyüjtögessétek a lóvét testvéreim,mert ha haza megyek nagy bulit csapunk.))))))))”
 • 72. jánosi 2009. október 11. 12:46
  „Akkor hiszem el a sok rasszizmust kiabáló védelmezőnek amit mond, ha IGAZOLTAN egy hónapig együtt
  lakik ezekkel !
  KISALFÖLD :Horváth Elemér öccse H. Róbert ! A KGB titkosító részlege feloszlik, ha ezt a megfejthetetlen
  kódot megtudja. MUHAHA”
 • 71. GD 2009. október 11. 11:52
  „Azért a sok moderálás önmagáért beszél! Ez a szólásszabadság megcsúfolása.”
 • 70. czindi 2009. október 11. 08:52
  „A tanárverés milyen bűnözési forma? 10 évre visszamenőleg egy esetről tudok, amikor fehér (?) ember vert meg tanárt, az is egy vörösbáró volt...szóval kinek van itt félnivalója?”
 • 69. david88 2009. október 10. 19:50
  „Én nem vagyok rasszista, de bánt, hogy amikor cigányok ölnek magyarokat akkor a bűnnek nincs színe, de ha magyarok cigányokat, akkor rögtön rasszistáznak, s még a Köztársasági Elnök is felháborodik. Kérdem én: amikor azt a nyomorult tanárembert a saját gyermekei szeme láttára halálra verték a cigányok akkor hol a francba volt a Sólyom? Mikor istenhátamögötti tanyákon párszáz forintért roma származásúak ölnek meg idős embereket a tanyavilágban akkor miért nem merjük kimondani, hogy ki volt az elkövető? Nagyon sajnálom az ártatlan áldozatokat, bárki legyen is az, de igenis mondjuk ki kertelés nélkül, hogy ki a tettes? Úgyis tudjuk, hogy börtöneinkben 85%-ban roma elítéltek vannak.”
 • 68. Filtec 2009. október 10. 18:02
  „Mi az?
  Barna pöty a bolygón?
  - Cigány a Holdon.

  És mi az, sok barna pötty a Holdon?
  - A megoldás.”
 • 67. Filtec 2009. október 10. 17:57
  „moderálva sértő”
 • 66. jánosi 2009. október 10. 16:20
  „65. -nek :
  Az igazi csoda az lenne ha munkára tudnánk bírni őket.A futura ötleted nem jó mert attól is szaporodnának,
  meg azért én ismerek rendes romákat is, akit nem kellene még.
  63. -nak :
  Kanadai erdőkben is vasat keresnének.”
 • 65. movarilakos 2009. október 10. 15:25
  „Mi lenne ha a futorában nem csodák palotája lenne, hanem gázkamra. Nem kellene messze vinni ezeket a retkeket.Az igazi csoda lenne.”
 • 64. juhi 2009. október 10. 11:01
  „Ilyen szimpatikus emberekről ilyen csúnyákat írni! Majd meglátjátok, mit kaptok a kisebbségi ombudsmantól.”
 • 63. czindi 2009. október 10. 09:00
  „Kanada, erdőirtás...”
82 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók versenyeztek Dunakilitin

Tűzoltók és veszélyhelyzeti felderítő csoportok országrészi szakmai versenyét tartották szerdán a… Tovább olvasom