Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Harmadolnák a közvilágítás árát

A 2014-es költségvetéséből Mosonszolnok közel 200 millió forintot fordít beruházásra, és további 24 milliót felújításokra.
Tavaly a községháza szomszédságában elkezdték egy bérlakás építését. A március végén elkészülő épület 30 millióba került. Januárban megkezdték az óvoda bővítését is. Száz négyzetméterrel lesz nagyobb, és 40 millióba kerül. Ezzel függ össze az iskola kéttermes bővítése is. Most 160-an járnak ide, ám a következő években emelkedni fog a létszám: 180–190 gyereket várnak az intézménybe.

A gyáraknál az iparűzési adóból buszöblöt alakítanak ki 10 millió forintért. Néhány éve a község tulajdonába került a közel 10 hektáros területű bányató. A terület rendezése már évekkel ezelőtt megkezdődött, most pedig folytatják. 10 millió forintot szánnak parkolók kiépítésére, és további kültéri eszközökre a környező parkba. A művelődési ház környezetének felújítására is 10 millió forintot szán rá a képviselő-testület, s folytatják a járdaépítést is.

Trianon-emlékmű felállítására írt ki tervpályázatot a testület. „Korábban egy emlékműben megjelentettük a ki- és betelepítést. Mindennek gyökerei valahol Trianonnal kezdődtek” – fogalmazta meg Török Sándor polgármester az emlékmű építésének miértjét.

Elmondta még: tízmillió forintot szánnak a templomi padok renoválására, a harangláb és harangszerkezet rendbetételére. A ravatalozó renoválására 30 millió forintot költenek idén. A belterületi utak javítására 5 milliót, míg a külterületiekre 2 millió forintot különítettek el.

A LED-es közvilágítás kialakításának lehetőségét megvizsgálja idén az önkormányzat, s önerőből szeretné létrehozni azt. A jelenlegi közvilágítás 6–8 millió forintba kerül évente, ám az előzetes számítások szerint átépítésével ennek csak harmadát kellene kifizetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fából szobrok

Bálint József Fejér megyei faszobrász Sérfenyőszigeten álmodta 3, több száz éves fenyőbe Szent… Tovább olvasom