Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Harangba öntik a polgármester jutalmát Mosonmagyaróváron

A képviselői keretek elosztása körül folyt megint a polémia a testület legutóbbi ülésén. Több ellenzéki képviselő aggályosnak találta a polgármester jutalmazását is, Nagy István ezt az összeget a református templom új harangjára ajánlotta fel.

Ismét a képviselői keretek elosztása miatt szólt napirend előtt Szabó Miklós (MPKE) a testület csütörtöki ülésén. Mint mondta: a gazdasági bizottság elnökének a Kisalföldben, ebben a kérdésben megjelent nyilatkozata késztette az újbóli felszólalásra. Szabó Miklós állítja: a bizottsági tagok előtt ismert volt a javaslatok benyújtóinak személye és továbbra is kiáll azon véleménye mellett, miszerint politikai alapon söpörték le az ellenzéki képviselők javaslatait. Amennyiben pedig mégis véletlen lett volna, hogy a közel kilencven javaslatból csupán a hat ellenzékit nem támogatta a bizottság, akkor ez felér egy lottó-telitalálattal.

Éppen ezért átadott egy lottószelvényt Pető Péter bizottsági elnöknek és kérte, hogy töltse ki. Mint mondta: az esetleges nyeremény felét a városnak ajánlja fel. Pető Péter (Fidesz) továbbra is hangsúlyozta: a bizottsági tagok a döntés előtt nem ismerték a javaslatok benyújtóit, így nem ellenzéki javaslatokat utasítottak el. Egyébként egyetlen olyan javaslat sem volt, amit kizárólag a kormányzó oldal támogatott vagy utasított volna el, hiszen minden döntés teljes konszenzussal született.

Kovács Tamás (MSZP) a növekvő adóhátralékok és családi segélyezések miatt ostorozta napirend előtt a kormányzó frakciót. A képviselő az idén bevezetett ingatlanadóra utalva úgy vélekedett: a helyi vállalkozásokat és itt élő embereket inkább támogatni kellene, nem pedig sanyargatni ilyen terhekkel. Emlékeztetett továbbá arra, hogy a polgármester választási kampányában adócsökkentést ígért, aminek éppen az ellenkezője zajlik jelenleg. Nagy István polgármester elmondta: a város biztonságos működéséhez többletbevételekre volt szükség, ehhez kerestek olyan megoldást, ami viszonylag szűkebb réteget és inkább a tehetősebbeket érinti. Ezzel együtt az ingatlanadót csak ideiglenesnek tekintik. Bevezetésének másik oka volt az ingatlanpiac megmozdítása, amiben már most eredményeket értek el.

A képviselők a napirendek sorában tárgyalták a polgármester jutalmazását. A törvény értelmében a testület jutalmat szavazhat meg a polgármesternek meghatározott időszakban végzett munkája értékelése alapján. Ennek éves mértéke nem haladhatja meg a polgármester illetményének hathavi összegét. A város idei költségvetésébe hathavi jutalmat terveztek be a polgármesternek, ennek terhére az első féléves munka értékelése alapján háromhavi adható. Az igazgatási és ügyrendi bizottság egy tartózkodás mellett ezt a mértéket javasolta a testületnek. Kovács Tamás kijelentette: csak abban az esetben szavazza meg a jutalmat, ha a polgármester felajánlja azt valamilyen jótékony célra.

Hushegyi Róbert (független) elmondta: a polgármesteri munkát értékelve jogosnak tartja a jutalmat, ám Nagy István országgyűlési képviselőként megszavazta a korkedvezményes nyugdíjra – visszamenőleg is – vonatkozó törvényt, ezért nem kíván részt venni a voksolásban. Kopetti Tamás (Jobbik) szerint az ország jelenlegi helyzete, illetve az országgyűlési képviselői és polgármesteri kettős funkció miatt elfogadhatatlan ez a jutalom. A testület többsége végül megszavazta a háromhavi jutalmat. Nagy István bejelentette: az összeget a mosonmagyaróvári református templom új harangjának költségeihez ajánlja fel.

Olvasóink írták

 • 6. looser2 2011. június 29. 19:46
  „<moderálva>”
 • 5. Abrafax 2011. június 28. 17:55
  „Majd minden lakó csekket kapott? Fel kell tüntetni az épületet a telekkönyvben, és máris nem jön csekk. Az építtető hanyagsága, lehet fenékbe billenteni.”
 • 4. Japo 2011. június 28. 07:28
  „Jutalmat meg akkor szokás adni,mikor az ember megfelelően végzi a munkáját bocsánat, a vártnál nagyobb eredményt ér el. Na ezt nem találom sehol,hol van a nagyobb eredmény? Növekedést eddig csak a város adósságában véltem felfedezni,ezért járna a jutalom? Az meg tök mind 1,hogy felveszi vagy seggenfütyülős kutyát csináltatnak belőle a növekvő költségvetést terheli, vagy nem?”
 • 3. Japo 2011. június 28. 07:24
  „Ingatlanadó? Azt inkább tartom szomorúnak,hogy ingatlanadó címén majdnem minden lakó levelet kapott a hivataltól kitöltött csekkel együtt. Ez sem volt ki pénz(postaköltség) Arról nem beszélve,hogy hány emberre hozták rá a szívbajt,holott semmi közük ehhez az adónemhez. Nagy botrány volt belőle a hivatalban is,de senkit nem rúgtak ki,senkit nem vontak felelősségre,mi meg csak fortyogunk itthon. Az meg egyértelmű,hogy akinek több ingatlanja van nem hiszem,hogy mindegyikben rendeltetésszerűen lakik,tehát pénzt csinál belőle,akkor meg fizessen.”
 • 2. juhi 2011. június 25. 22:12
  „Gratulálok Pancser az első értelmes hozzászólásod alkalmából!”
 • 1. pancser 2011. június 25. 14:55
  „KT A "kistacsek" véleményéhez az ingatlanadóval kapcsolatban. A sanyargatásról: majd megszakadt a szívem a sajnálattól, amikor egy volt szoci politkus panaszát olvastam a Mosonvármegyében, akinek gondját KT. felkarolta. Mily iszonyú teher a 60-80 ezer Ft ingatlanadó ingatlanonként és évente. Bizony az, pláne ha 5 ingatlanról tudok, de lehet hogy több van. A beépítetlen telkek értéke is megüti jócskán a 10 milliót darabonként. Szívszaggató a panasz, hiszen az unokáknak gyűjtött. Javaslom mint botcsinálta közgazdász adja el az ingatlanokat, a pénzét fektesse be máshol, ha nehéz a teher! KT-nek meg gratulálok, mint helyi szoci vezérnek fel kell karolni az elesetteket és szavaival élve nem szabad sanyargatni. Fél tucat jófekvésű ingatlan tulajdonosát főleg nem szabad sanyargatni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bányató: illegális fabódék és szabálytalankodó vendéghorgászok

Tavasz óta a Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület kezeli a közel százhektáros hegyeshalmi bányatavat. Tovább olvasom