Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Hangverseny a gyógyulásért

Rajka - „Erős hitem és a családom segített a felépülésben„ – suttogja betegágyán Sándorné Hönigmayer Erzsébet, aki Rajkán május végén egy balesetben életveszélyes koponyaalapi sérülést szenvedett.

A rajkai civilek összefogtak támogatására. Számlát nyitottak és vasárnap jótékonysági hangversenyt tartanak.

– Nem találom a helyem, már nagyon vágyom haza, nyugalomra van szükségem – panaszolta még a kórházban Sándorné Hönigmayer Erzsébet, miközben nagyobbik fia a kezét fogta. Délelőttönként most Zoltán ápolgatja édesanyját, délutánra férje és két kisebb ikerfia vigyázza az édesanyát, aki betegsége előtt Rajkán aktív társadalmi életet élt.

– Októberben lettem a rajkai német kisebbségi önkormányzat elnöke, a helyi önkéntes tűzoltó-, polgárőr- és természetőr-egyesület szervezőtitkára is vagyok – sorolja fontosabb tisztségeit az édesanya, akinek egész családja mellé állt a bajban. A balesetről csak annyi emléke maradt, hogy épp a temetőbe indult, de az ezt követő részletek már nem maradtak meg. Sokat imádkozik – anyanyelvén, németül és magyarul is, és úgy érzi, szerettei odaadó támogatása mellett erős hite is segítette, segíti a felépülésben. Most újabb nagy álma, hogy talpra állása után a rajkai temető düledezett, elhagyatott sírköveit egy helyre gyűjtve helyezi „méltó nyugalomra".

– El voltunk nagyon keseredve a baleset után, és annak ellenére, hogy az orvosok nem sok jóval biztattak, mi hittünk a csodákban – mondta mosolyogva Zoltán. A fiú két egyetemi vizsgáját is elhalasztotta a szeretett családtag miatt.

Orvosa, dr. Bertalan István elmondta: – Sándorné május végén közúti baleset következtében lábszár- és koponyaalapi törést szenvedett, az agy több helyen is megsérült. Eszméletlen állapotban került a győri intenzív osztályra. A törés miatt agyállományi bevérzés és agynyomás-fokozódás lépett fel, ami idegsebészeti beavatkozást követelt. Súlyos agyhártyagyulladás következtében magas lázban feküdt napokig. Állapota stabilizálódása után a mosonmagyaróvári intenzív osztályra szállították: itt folytatták a megkezdett antibiotikumos kezelést. A gyulladás megszűnte után a Karolina kórház sebészeti traumatológiai részlegére helyezték – magyarázza dr. Bertalan István főorvos. Állapota javul, otthonában lábadozhat tovább. Hozzátette: egyelőre még nem lehet megjósolni, mikorra várható a teljes felépülés, de az már most is látható, hogy a mozgáskoordinációt is érintő maradandó egészségkárosodás várható a baleset nyomán.

Összefogtak a rajkaiak

A rajkai civil szervezetek, vállalkozások összefogtak Sándorné Ilzi támogatására. A Rajka és Vidéke Takarékszövetkezetben számlát nyitottak (számlaszám – 59500100-15180160) és július 8-án jótékonysági hangversenyt rendeznek. Vasárnap délután 5 órakor a dunabogdányi zeneiskola kamarazenekara, Király Kitti, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója, a hegyeshalmi Salzer Erika és Géza, Reizinger Mónika, a darnózseli zeneiskola tanára, Takács István várja a zenekedvelő és a segíteni kívánó közönséget a rajkai római katolikus templomba.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégente ismét hangos a „Bermuda-háromszög

A nyár kezdetével ismét előtérbe került a mosonmagyaróvári úgynevezett „Bermuda-háromszög" problémája. Mint ismert és lapunkban is több alkalommal foglalkoztunk vele, a magyaróvári belvárosban, a Jókai utcában – elsősorban nyáron – hétvégenként éjjelente szinte folyamatosak a különböző rendbontások, verekedések és garázdaságok a vendéglátóhelyek környékén. Tovább olvasom