Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Hamis pénz a mosoni piacon

A megkésett bejelentés miatt a rendőrség egyelőre nem találja azt a férfit, aki hamis tízezres bankjegyekkel fizetett a mosoni piacon a múlt hét végén.
Ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya hamis pénz kiadása miatt a hét elején. Az ismeretlen férfi az előző hétvégén a mosoni piacon fizetett hamis tízezressel az egyik árusnak. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a piacon több helyen is fizettek ilyen hamis bankjeggyel. Az aránylag jó minőségű hamisítványok alkalmasak lehetnek a megtévesztésre, de az alaposabb szemrevételezés során észrevehetően néhány milliméterrel kisebbek az eredetinél. A papír minősége is tapintásra eltérő az igazitól, sőt, a biztonsági fémszálat is utólag ragasztották rá.

A nyomozók munkáját nehezítette, hogy a sértett csak a hét elején tett bejelentést a kapitányságon, pedig – az eddigi adatok szerint – az árusok között már szombaton délelőtt elterjedt, hogy valaki hamis bankjegyekkel próbál fizetni a piacon. A kései bejelentés miatt a rendőrök egyelőre ismeretlen tettes után nyomoznak az ügyben.

A rendőrség kéri, hogy akinek ilyen hamis bankjeggyel próbáltak fizetni, vagy fizettek is, jelentkezzen a mosonmagyaróvári kapitányságon személyesen, vagy telefonon a 215-957-es számon. Felhívják továbbá a figyelmet arra, hogy körültekintően járjanak el a bankjegyek átvételekor és amennyiben a fentiekhez hasonló esetet tapasztalnak, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mutasd Be Magad Fesztivál

Mutasd Be Magad Fesztivált rendeznek Mosonszolnokon május 24-én, szombaton a régió tizenkét és… Tovább olvasom