Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Hamis papírokkal éldegélt

Évek óta hamis papírokkal élt Mosonmagyaróváron egy magát palesztinnak valló férfi.
Négyrendbeli közokirat-hamisítás miatt folyik eljárás a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon egy magát palesztin állampolgárnak valló férfi ellen, aki már tizenhárom éve él Magyarországon hamis papírokkal.

A hegyeshalmi határrendészeti kirendeltség tett feljelentést a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon a magát palesztin állampolgárnak valló M. Ebrahem ellen közokirat-hamisítás miatt. Az arab férfi a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáraton jelentkezett kilépésre a hegyeshalmi határátkelőn. A határőrnek átadott magyar útlevélről kiderült, hogy körözés alatt áll, mivel 2003-ban egy győri gépjárműfeltörés során lopták el.

Emellett az úti okmány személyi adatokat és a fényképet tartalmazó oldala egy különálló, kivehető lap volt. Előkerült továbbá a férfitől egy magyar személyi igazolvány, lakcímkártya és vezetői engedély is. Az okmányok mindegyike jó minőségű, megtévesztésre alkalmas hamisítvány volt.

A nyomozás során derült ki, hogy az arab férfi három fővárosi tartózkodási hellyel is bír. A mosonmagyaróvári rendőrök a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal együttműködve házkutatást tartottak Ebrahem lakásain, ám értékelhető bizonyítékot nem találtak.

A férfi elmondása szerint 1992-ben érkezett Magyarországra, repülőgéppel Egyiptomon keresztül, hamis török okmányokat felhasználva. Azóta Budapesten él, s a lehető „legszürkébb" hétköznapi életmódot folytat. Munkahelyén – ahol különféle festő szakmunkákat végzett – kívül sehová nem ment, nehogy felfigyeljen rá a rendőrség és a határőrség.

Ám ezzel együtt az arab férfi a rendőröknek mégis arról számolt be, hogy az elmúlt évek alatt többször járt Németországban és Franciaországban, ahol rokonait, ismerőseit látogatta meg, akik segítették anyagilag. Elmondta továbbá, hogy a személyi okmányokat egy alkalmi ismerősétől szerezte be még az elmúlt esztendőben Budapesten.

A rendőrség jelenleg vizsgálja a férfi személyazonosságát, mivel előkerült tőle egy a Jordán Királyság által kiállított vezetői engedély is. M. Ebrahem ellen négyrendbeli közokirat-hamisítás miatt indult eljárás, a férfi jelenleg előzetes letartóztatásban várja a nyomozás végét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megszúrt férfi köszönete a rendőrnek

Az intézkedő rendőrjárőrnek köszönheti életét az a fiatalember, akit néhány hónapja több… Tovább olvasom