Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Hamis papírok a kormányoszlopon

Hamis olasz tartózkodási engedélyeket talált egy ukrán párnál a rendőr-határőr közös nyomozócsoport.
Mindössze két napja működik a rendőrökből és határőrökből álló nyomozócsoport (Az illegális migráció ellen) Hegyeshalomban. Szerdán máris eredményt hozott az együttműködés. Bári Péter őrnagy, az idegenrendészeti csoport vezetője a Kisalföldnek elmondta: szerdán dél körül a hegyeshalmi határátkelőnél lévő bevásárlóközpont mögött, az egyik szálloda parkolójában egy gyanús ukrán rendszámú Volkswagen Golfra lettek figyelmesek a járőrök.

A megalakulása óta a második szolgálatát ellátó egység tagjai látták azt is, amint a kocsiból kiszálló nő és férfi bemennek a hotelbe. A járőrök utánuk mentek, s a vendégkönyvet ellenőrizve kiderült, hogy a pár ukrán állampolgárságú. Ezt követően a szobájukban igazoltatták a 28 éves férfit és a 39 éves nőt, majd a holmijuk átvizsgálása során előkerült egy magyar gépjármű forgalmi engedély. Az idegenrendészeti csoport az ukránok autóját is átkutatta, és feltűnt a kormányoszlop borítása mögül kilógó papír. Miután lebontották a borítást, előkerült öt, különböző nevekre kiállított, hamisnak látszó, olasz ideiglenes tartózkodási engedély és néhány ukrán útlevél.

Babos László őrnagy, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: az elsődleges szakértői vizsgálatok megállapították, hogy az öt tartózkodási engedély közül három biztosan hamis, a másik kettőt tovább elemzik. Az elfogott ukrán nővel szemben közokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt indítottak eljárást. A fiatalembert a közokirat-hamisítás mellett embercsempészettel is gyanúsítják, mivel az eddigi adatok alapján feltételezhető, hogy segített egy honfitársa illegális határátlépésében. Az ukrán férfit őrizetbe vették és az ügyészség indítványozta előzetes letartóztatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzre váró önkormányzatok

Idén eddig egy fillér állami támogatást sem kaptak az önkormányzatok szúnyogírtásra. Kimle, Dunakiliti, Dunasziget, Halászi, Máriakálnok, Hédervár, Ásványráró, Mecsér és Darnózseli közösen igényelt összesen 3,25 millió forintot a regionális fejlesztési ügynökségnél. A meglévő harmincszázalékos önerőt a napokban kell igazolni: a legkevesebbet Máriakálnok és Mecsér vállalt. Tovább olvasom