Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Hamis konyhák, kések, fűkaszák Rajkánál

Csaknem 300 millió forint értékű konyhai készleteket, késkészleteket, illetve fűkaszákat találtak a pénzügyőrök egy magyar kamionban Rajkánál
Csaknem 300 millió forint értékű konyhai készleteket, késkészleteket, illetve fűkaszákat találtak a pénzügyőrök egy magyar kamionban Rajkánál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

A pénzügyőrök Rajka térségében közúti ellenőrzés során megállítottak egy magyar rendszámú kamiont, amely okmányai szerint Németországból Magyarországra szállított konyhai árukat - áll a NAV közleményében. A rakomány tételes átvizsgálásakor mintegy 7600 darab hamisított márkajelzésű késkészlet, tálca és konyhai mérleg, valamint fűkasza került elő.

A termékekről az előzetes szakértői vélemény megállapította, hogy azok a fogyasztó megtévesztésére alkalmas hamisítványok.

A NAV lefoglalta a rakományt, és az ügyet - áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt - feljelentéssel átadta a hivatal illetékes bűnügyi igazgatóságának.

Olvasóink írták

 • 4. nyuszipuszi 2012. május 17. 10:48
  „Kedves Japo! Ezért írják, mert az eljárási cselekménynek ez a neve...

  Be. (1998.XIX:tv) a Büntetőeljárásról:
  151. § (1) A lefoglalás a bizonyítás érdekében vagy az elkobzás, illetőleg a vagyonelkobzás biztosítására a dolognak a bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság általi őrzésbe vétele vagy megőrzésének más módon történő biztosítása.
  (2) A bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság elrendeli annak a dolognak - ideértve a nyomozó hatóság által saját segédanyagainak és eszközeinek a felhasználásával létrehozott dolgokat, azokat a dolgokat, amelyeket valamely tárgyról vagy tárgyból úgy különítenek el, hogy értéke nincs és önmagában hasznavehetetlen, és azokat a dolgokat is, amelyek gazdátlannak tekintendők -, illetőleg számítástechnikai rendszernek vagy ilyen rendszer útján rögzített adatokat tartalmazó adathordozónak a lefoglalását, amely
  a) bizonyítási eszköz,
  b) a törvény értelmében elkobozható vagy amelyre vagyonelkobzás rendelhető el.”
 • 3. k2968 2012. május 16. 17:55
  „2. Japo 2012.05.16. 17:00
  Nálunk ez sem úgy működik mint máshol.....”
 • 2. Japo 2012. május 16. 17:00
  „nem értem miért írják állandóan azt,hogy lefoglalta. nem is foglalhatják le csak raktározhatják mindaddig amíg a cég nem nyilatkozik róla,hogy azok valóban hamisítványok. A szakértő ilyenkor nem számít,csak és kizárólag a márkanév tulajdonosának nyilatkozata a mérvadó. Addig pedig nem foglalhatják le.”
 • 1. karakter 2012. május 16. 14:01
  „Milyen az a hamis konyha? Ott csak hamis gulyáslevest lehet főzni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítik az M15-öst Rajkánál: 2x2 sáv

Az M15 autóút 2x2 forgalmi sávosra bővítése, az M1 elválási csomóponttól az országhatárig tart 14,6… Tovább olvasom