Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Hamarabb kiderül, ha ˝Mikulás-csomag˝ jön

A regisztráció bevezetésével venné elejét a parkolási társaság annak a gyakori gondnak, hogy a tulajdonos már csak a fizetési felszólítás kiküldésekor értesül arról, hogy a más vezette kocsija „Mikulás-csomagot" kapott. Ekkor viszont már jóval magasabb a tarifa.
 
Új rendszer bevezetését tervezi a mosonmagyaróvári fizetőparkolókat működtető Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF). A fejlesztéssel azt próbálják elérni, hogy az autótulajdonosok időben értesüljenek arról, ha járművük „Mikulás-csomagot" kapott. Az érvényes jegy nélkül parkoló autók pótdíjazása az úgynevezett objektív felelősségvállalás alapján történik, azaz a tulajdonos kapja a csekket – magyarázza Tóth László, a parkolási csoport vezetője. Sokszor megesik azonban, hogy a tulajdonos nem is tud a pótdíjazásról, mivel kölcsönadta a járművét. A legtöbbször cégeknél jelent ez problémát, ahol egy autót akár többen is használnak. Sokszor fizetniük kell ezt a díjat a járműkölcsönzéssel foglalkozó cégeknek is, hiszen általában a bérlő a kocsi leadásakor nem közli, hogy büntetést kapott.

Sok autós csak a fizetési felszólítás után tudja meg, hogy korábban ˝Mikulás-csomagot˝ kapott.
Sok autós csak a fizetési felszólítás után tudja meg, hogy korábban ˝Mikulás-csomagot˝ kapott.

A tulajdonos ilyen esetekben már csak akkor értesül a pótdíjról, amikor a tizenöt napon túli tartozás miatt megkapja a fizetési felszólítást. Ennek összege viszont már jóval magasabb az eredeti pótdíjnál. Amennyiben valaki tizenöt napon belül rendezi a számlát, úgy az adott zónában érvényes tarifa tizenháromszorosát kell kifizetnie. Ha tizenöt nap leteltével küldi a társaság a fizetési felszólítást, az viszont már az óradíj negyvenegyszerese.

A csoportvezető kiemelte: gyakran fordulnak ezzel a problémával a tulajdonosok a VÜF-höz. Ezt orvosolva speciális regisztráció bevezetését tervezik. A rendszer hamarosan elérhetővé válik. Első lépésként a cégeknek tervezik elérhetővé tenni a regisztrációt, majd a magánszemélyek is élhetnek ezzel a lehetőséggel. A módszer lényege, hogy a regisztrált autók rendszámához e-mail és telefonos elérhetőséget rendelnek. Amennyiben a rendszerben lévő autók bármelyike „Mikulás-csomagot" kap, a tulajdonost azonnal értesítik erről. Így sokat spórolhat, hiszen még időben, az alacsonyabb pótdíjjal rendezheti a számlát.

Olvasóink írták

  • 1. Alex64 2013. április 28. 10:33
    „Igen ez egy jó ötlet hisz így lesznek akik spórolnak, de lesznek olyanok is akik öngólt lőnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akadálymentes ügyintézés a városban

Mosonmagyaróváron a város szinte összes hivatalát sikerült mára akadálymentessé tenni. Tovább olvasom