Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Halmentő akció egyetemistákkal

Elkezdték a mosonmagyaróvári Vár-tó vizének leeresztését tegnap, hisz a rehabilitáció keretében felújítják az elzáró műtárgyakat.
A munkálatok irányítója a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. Korábban a Kisalföldhöz olyan SMS is érkezett egy olvasónktól, mely arra kéri a rehabilitációt végzőket, hogy tél előtt, a korcsolyaszezon kezdetekor ne eresszék le a Vár-tavat.

Szirtl György, az építési munkálatok vezetője elmondta: az elzáró szerkezeteket is felújítják, ezért is szükséges a víz elvezetése.

– A fenti zsilipnél homokzsákokat helyeztünk el, s alul nem zárnak tökéletesen a művek, a halakat viszont ki kell menteni. Várhatóan néhány hónapig marad víz nélkül a tó, amíg a felújítási, kotrási és partrendezési feladatokkal végzünk. Télen elvileg a korcsolyaszezonra fel lehet majd tölteni a medret, s mindent megteszünk azért, hogy mielőbb befejeződjenek a munkálatok – ígérte Szirtl György.

A víz leeresztését tegnap elkezdték, ám délutánra lelassult a folyás. A helyi horgászegyesület képviselői s az egyetem hallgatói is figyelték a víz és a halak mozgását, néhány ponty kibukott a vízből, de leginkább „apróhalakat" láttak. Úgy tervezték, a halmentést még csütörtök délután elkezdik, ám az iszaptól nem tudtak a gumicsizmás egyetemisták bemenni a mederbe. Várhatóan ma délelőtt csónakokkal és megfelelő felszerelésekkel szedik ki s helyezik át a bennrekedt állatokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárommillió a Magyar utcai karácsonyra

A rendezvény célja, hogy az érdeklődőknek az adventi időszakban lehetőségük legyen beszélgeti,… Tovább olvasom