Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Halfogók versenyeztek a Stettni-tónál

Hegyeshalom - A nagyközségre jellemző az aktív közösségi élet, a civil szervezetek összefogása. Az egyesületek együtt teszik szebbé, vonzóbbá, élhetőbbé környezetüket.
Fekete Tamás a település egyik örökmozgója: önkormányzati képviselő, községi rendezvényi tanácsnok, a Vöröskereszt titkára, a helyi polgárőrség alelnöke, valamint a Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület elnöke. Az utóbbi egyesület gondozza a Stettni-tavat és környékét, mely a település legtöbb programjának is otthont ad.

A horgászokat összefogó civil szervezet 1990-ben alakult 78 taggal (ebből 18 ifjúsági és 3 gyermekhorgász), azóta 260-ra bővültek (13 ifjúsági és 41 gyermektag). Nemrég környezetvédelmi napot szerveztek, kitakarították a tó környékét. A „Mi a manó" Klub tagjaival összefogva a park játékainak felújításába fogtak, és várhatóan a falunapra a teljes munkával elkészülnek. Emellett a hétvégén sikeresen lezajlott a megyei amatőr horgászbajnokság, melyre hat csapat nevezett be. Ezt megelőzően öt mázsa pontyot telepítettek a tóba. A versenyt a Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület versenycsapata nyerte meg, a második a Győr-Gyárváros, a harmadik a Győr MVG HE csapata lett. A legnagyobb halat a hegyeshalmi Szelecz József fogta, egy 3,25 kilogrammos dévérkeszeg akadt a horgára.

Szelecz József a 3,25 kilogrammos dévérkeszeggel.
Szelecz József a 3,25 kilogrammos dévérkeszeggel.

Ezen a hét végén nonstop halfogó versenyen mérhetik össze szerencséjüket a horgászat szerelmesei. Nevezni még szerdáig lehet az egyesület vezetőjénél a 30/378-8210-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy kamion Hegyeshalomnál (galéria)

M1-es autópálya Hegyeshalom - Egy magyar rendszámú nyergesvontató pótkocsija borult lángba hétfőn… Tovább olvasom