Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Halászok munka nélkül

A március végén Dunakilitinél lefülelt két illegálisan villanyozó halász ügyében jogerős döntés született. A határozat értelmében bevonják az engedélyüket, illetve pénzbüntetés megfizetésére ítélték őket.
Tettenérés: Egy évre oda az engedély. (Rendőrségi felvétel)
Fordulatokban bővelkedő vízi üldözés után fogtak el a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság nyomozói két férfit illegális elektromos halászat közben Dunakilitin még március végén (Kisalföld, 2003. március 29.). A dunakiliti Tamás Gyulát és a dunaszigeti Lévai Eleket – akik egyébként mindketten hivatásos halászok – a rendőrség előállította és ellenük jogosulatlan halászat miatt indítottak eljárást.

A vizsgálat lezárultával a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a Győr-Moson-Sopron Megyei Földművelésügyi Hivatal vadászati és halászati felügyelőségénél tett szabálysértési feljelentést a két „elektromos halász" ellen, mivel a szankciók kiszabása a felügyelőség hatásköre. A hivatal a napokban hozta meg jogerős szabálysértési határozatát az ügyben. Nagy Endre hivatalvezető lapunk érdeklődésre megerősítette: a két halász engedélyét határozott időre bevonták, valamint a törvényben meghatározott százezer forintos felső határhoz közeli pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. Az ítélet jogerős, mivel az érintettek nem fellebbeztek. A két férfit foglalkoztató halászati termelőszövetkezet ellen egyelőre még folyik az eljárás.
Lapunk információi szerint a halászok engedélyét egy évre vonták be, valamint hatvan-, illetve nyolcvanezer forint pénzbüntetést kaptak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevásárlókocsi-harc egy kulcstartóért

Több száz ember tolongott tegnap az új mosonmagyaróvári hipermarket előtt, hogy az elsők között… Tovább olvasom