Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Halászléből segítség

A napokban adta át a Szent István-napokon kínált óriási halászlé után befolyt adományokat a Rotary és a mosonmagyaróvári önkormányzat a Lengyár úti idősek otthonának. A leukémiás Závori Boglárkának is gyűjtöttek.
  
400 ezer forintot gyűjtött az önkormányzat és a Rotary a leukémiás Závori Boglárka családjának.
A Szent István-napokon, augusztus 20-án óriásbográcsban halászlé főtt. Hosszú sorok kanyarogtak a nem mindennapi ételért, mely nem csak méretében volt különleges.

Az utána befolyt összeget a mosonmagyaróvári önkormányzat és a helyi Rotary klub jótékony célra ajánlotta fel. Az adományokat a napokban adták át.

– Csiba Erzsébetnek, a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény vezetőjének 200 ezer forintot adtunk át, mellyel a Lengyár úti idősek otthonát segítjük az eszközbeszerzésben – tudatta Bognár József, a Rotary soros elnöke.
A klubvezető szerint nem ez az első alkalom, hogy a helyi önkormányzattal együttmű- ködnek.

Így épült meg évekkel korábban az Autistaház a Szent István király úton. Tehetséges, jó tanuló, ám rászoruló középiskolások is pályázhattak támogatásra. Továbbá a Komp – Kortárs Művészeti Panoráma –, mely legközelebb szeptember 19-én Somorján „köt ki", szintén az összefogásuk eredménye. A kiállítás évről évre a Duna két partján élő művészeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget.

Csiba Erzsébet, a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény vezetője vette át Bognár Józseftől a Lengyár úti idősek otthonának felajánlott adományt.
Csiba Erzsébet, a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény vezetője vette át Bognár Józseftől a Lengyár úti idősek otthonának felajánlott adományt.


– Egyik célom elnökként, hogy minél többen megismerhessék a Rotaryt, mely a világ 200 országában 34 ezer klubot működtet 1,2 millió taggal. Nem segélyszervezet, hanem a Föld egyik legnagyobb humanitárius szervezete.

Fontos megemlítenem, hogy az adományokból a támogatottakat segítjük, abból a működésünkre nem fordítunk, hiszen azt teljes mértékben a szociálisan elkötelezett, önkéntes tagjaink biztosítják – szögezte le Bognár József, aki mint mondta, az adománygyűjtést is fokozni kívánja.

Legközelebb október 10-én szerveznek jótékonysági programot. Dániel Balázs és vendégei koncertjének bevételét a Szentegyházi Gyermekfilharmóniának ajánlják majd fel.
Adomány

     

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M1-es autópályán Lébénynél

A Hegyeshalom felé vezető oldalon történt a baleset a 138-as kilométerszelvény közelében. Tovább olvasom