Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Halászgéppel vizsgálják a vizek állapotát

Régió - Elektromos halászgépet vásárol a vízügyi igazgatóság, s halbiológiai vizsgálatokat végez a közeljövőben. A vizek állapotértékelése miatt szükséges mindez.
A halak jó jelzői a vízben lezajló kedvező és kedvezőtlen folyamatoknak, nem véletlen, hogy az Európai Unió vízkeretirányelve is nagy hangsúlyt fektet a halakra. A halbiológiai monitoring során végzett vizsgálatoknak az európai szabványok által előírt vizsgálati eszköze az elektromos halászgép.

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság – mint az vízkeretirányelv végrehajtásának felelőse – rendelkezik ennek a berendezésnek a működtetéséhez és üzemeltetéséhez szükséges szakemberekkel, de magával a halászgéppel nem. „Az igazgatóság arra való tekintettel, hogy a vízkeret-irányelvben előírt feladatának eleget tehessen, intézkedett egy, a halbiológiai monitoring elvégzésére alkalmas halászgép beszerzésére" – áll közleményükben. Az eszköz hatósági vizsgáztatását és nyilvántartásba vételét követően az igazgatóság megkezdi a halbiológiai vizsgálatokat: ennek eredményeiről folyamatos tájékoztatást ígértek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színesfémtolvajok a kiállításon

Mosonmagyaróvár - Gyerekek törtek be és fosztottak ki egy időszaki tárlatot, ahol különféle régi… Tovább olvasom