Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Halálos zuhanás 26 méter magasról

Halászi–Bécs - Huszonhat méter magas állványról zuhant le Bécs 16. kerületében múlt héten az a halászi férfi, aki súlyos sérüléseibe a helyszínen belehalt. Az osztrák rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

A 30 éves halászi fiatalember kilenc éve dolgozott ács és állványozóként a szomszédos országban. Két éve házasodott, feleségével hétköznap az osztrák fővárosban éltek, hétvégére jöttek a halászi családi házba haza.

A férfi nagy terveket szövögetett a jövőre nézve: nemrég újították fel otthonukat, gyereket terveztek és új autót szerettek volna vásárolni. A sors azonban közbeszólt. 

Bécs-Ottakringben kedden délelőtt, egyelőre ismeretlen okokból, lezuhant a huszonhat méter magas állványról a fiatalember. Az arltgassei munkálatoknál úgy tudjuk, hivatalosan foglalkoztatták a magyar munkavállalót.

A férfi a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe.

 A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Az osztrák lapértesülések szerint az egyik állvány meghibásodása okozhatta a tragédiát.

A statisztikák szerint az építőipar a legveszélyesebb ágazat az Európai Unióban.

Leggyakrabban esés okoz sérüléseket vagy akár halált a magasban történő munkavégzésnél. Az okok között szerepelhet a védőkorlát hiánya az állványzatokon vagy pallón, illetve a rosszul rögzített biztonsági kötél vagy az anélkül végzett munka, gyenge tetők, rossz állapotú, nem megfelelően elhelyezett és biztosított létrák.

Megkerestük a gyászoló családot halászi otthonukban, ahová a napokban jöttek haza Bécsből. Egyelőre sem a feleség, sem a férfi édesanyja nem kívántak nyilatkozni. A halásziak megtörve állnak a fiatalon elhunyt férfi tragédiája előtt. A barátok, rokonok lelkileg támogatják a szerettüket elvesztett édesanyát, feleséget.

Ausztria keleti részén megközelítőleg mintegy harmincezer magyar állampolgárt foglalkoztatnak, többségük az autó-, a vendéglátó- és az építőiparban dolgozik.  A Régióközi Szakszervezeti Tanács Burgenland Nyugat-Magyarország (IGR) informálja a munkavállalókat a határon átnyúló foglalkoztatásra vonatkozó kérdésekben.

Legutóbb Jánossomorján arról is hallhattak az érdeklődők, hogyan lehet az építőiparban bekövetkező munkahelyi baleseteket megelőzni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosomagyaróvár: békés főhajtás március 15-e hősei előtt

Mosonmagyaróvár - Damjanich János honvédtábornok és a márciusi ifjak emlékét idézte ünnepi, napi… Tovább olvasom