Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Halálos gázolás a 86-os főúton

Jánossomorja - Egy 43 éves hegyeshalmi asszonyt gázolt halálra egy személyautó szerda kora reggel a 86-os főúton Jánossomorja előtt. A nő a Mosonmagyaróvár felől érkező buszról szállt le kollégáival, majd próbáltak átmenni az út túloldalán lévő gyárba, a munkahelyükre.

Egy autó megállt, hogy átengedje a gyalogosokat, ám a mögötte érkező Volkswagen Passat vezetője vélhetően későn észlelte mindezt, hogy elkerülje az ütközést, fékezett, elrántotta a kormányt és elütötte a leghátsó gyalogost. A 43 éves asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. mira 2007. december 17. 18:43
  „a hozzaszolok többsegenek igaza van, de legfökeppen menyus velemenye igaz. Reszvetem az elhunyt asszony csaladjanak.”
 • 24. idegen 2007. december 17. 15:19
  „mégegy Autós, teljesen igazad van abban amit leirtál.A morállal nem is a gyorshajtókat értem .Hozzá teszem hogy az sem jó. De az aki figyelmen kivül hagy záróvonalat. elzárt teületet.és áthág minden kresszabályt az nem bátor hanem buta. nagy külömbség .
  Miért nem akkor csinálta az ilyen "sofőr !!?? " a hajmeresztő manövereket amikor vizsgázott? Akkor ismerte a kreszt.
  A többivel egyetértek”
 • 23. mégegy Autós 2007. december 17. 09:50
  „Örökösen ezzel a vezetési morállal jöttök? Meg külfölddel?
  Persze, hogy sok a gyorshajtó, mert mindig mindenki siet... ez Magyarország. Ahol még a traktorok az országutakon, meg a városban kolbászolnak, az egymást előzgető, vonatozgató kamionosoktól elkezdve a kivilágítatlan biciklisen keresztül a korom sötétben, az út mentén kószáló gyalogosokig. Ide sorolnám még a bizonytalanul vezető egyéneket is, akik egyrészt nem ismerik a KRESZ-t, másrészt mégcsak logikusan sem tudnak gondolkozni. Ilyenek mellet nem csoda, hogy úgy közlekedünk, mint a pszichopaták. A 30-as, 40-es, 60-as és 70-es táblák nem oldanak meg semmit sem. Csak több ideges sofőrt kreálnak, akiknek a saját bajukat tetézi csak és még figyelmetlenebbek lesznek.
  A kivilágítatlan utakról már ne is beszéljünk. Az utóbbi hónapokba, nem egy helyen jártam, ahol nem működött a közvilágítás, és akkor már javában sötét volt, sőt éjszaka (valahol még a távolsági fényszórót is fel kell kapcsolni, hogy lásson valamit az ember). Ilyen magyarországi utakon még a városban, faluban sem lehet kiszűrni a biciklist, gyalogost, ami azért nem csak az autósok hibája (legyen az KRESZ-t betartó mintapolgár, vagy gyorshajtó, vagy akárki).

  Ezúton is részvétem az elhunyt hölgy családjának. :(

  Vigyázzunk Egymásra! (ne csak Egyik a Másikra)”
 • 22. menyus 2007. december 16. 21:32
  „nagyon sajnálatos dolog ez.sajnos nálunk a vezetési morál a béka segge alatt van.nem vagyunk felnőve a nagy menő nyugati autókhoz.nekünk elég lenne a trabant meg a kispolski.sajnos egyhelybe állunk és nem teszünk ellene semmit.két gyerek maradt árván érdemes lenne el gondolkozni azért”
 • 21. Autós 2007. december 16. 14:58
  „Idegen!

  Ha nem vetted volna észre, én is azt mondtam, ebben az esetben a kerülő autós volt a hibás! Ebben az esetben!

  A többi általánosítás, ami megállja a helyét!”
 • 20. idegen 2007. december 16. 14:40
  „autós !!! lehet hogy úgy mennek át mint a " birka " de most egy autó megállt hogy a gyalogosok át tudjanak menni. És hiába. Nálunk nagy baj van a közlekedési morállal. Szánalmas ez az egész ami itt történik az utakon.”
 • 19. Zsolt 2007. december 15. 11:02
  „Én is Jánossomorjai vagyok,és már láttam hogyan szálnak le a buszokrol az emberek ennél a gyárnál.

  Hadmondjam ,hogy "mint a B"mennek átt az úton ,körültekintés nélkül . Nem zebra, hanem világítás kellene az út mind két oldalára ,és így beláthatóbb volna az útszakasz.

  A véleményem hogy ez sajnálatos ,és rettentően sajnálom azt a szegény családot akinél a baleset történt.RÉSZVÉTEM!!


  A baleset okozója pedig remélem nem vezet többet ennyire figelmetlenül ,és gyorsan . Neki is rettentő lehet hogy elvette egy ember életét.”
 • 18. Autós 2007. december 14. 19:46
  „Természetesen az árván maradt gyerekeket én is nagyon sajnálom. A hibás ebben az esetben a kerülő sofőr volt.

  Ennek ellenére továbbra is fenntartom a "birka" jelzőt. Igenis leszállnak a buszról, és nekimennek az útnak, anélkül, hogy körülnéznének. Én is közlekedem gyalogosként is - bármilyen hihetetlen. De soha nem lépek az úttestre kellő körültekintés nélkül! Aki így tesz előbb-utóbb igenis baleset szenvedő alanya lesz. Az, hogy munkába siet, nem mentesíti őt a szabályok betartása alól.

  Ismerős lehet sokaknak talán a régi szlogen:

  APU, ANYU HAZAVÁRUNK!

  Ha mindenkinek a szeme előtt lebegne, sokkal kevesebb baleset történne!”
 • 17. Tajtianyu 2007. december 14. 18:20
  „Bizonyára nem 40-el haladt a balesetet okozó autó,ugyanis akkora a behorpadás és a kár a képen látható vétkes jármű elején,hogy bele sem merek gondolni ....szegény asszony,szegény gyerekek.Borzalmas tragédia.
  Egyébként zebra ide vagy oda, a múltkoriban a 3 éves kisfiamat ,velem együtt 5-10 cm híján gázolta el majdnem egy autós és mi a zebrán haladtunk ,zöld jelzés mellett !!!Autót vezetek én is nap,mint nap,igenis kutyakötelességünk figyelni a gyalogosokra.”
 • 16. B_T 2007. december 14. 16:10
  „hát a gyerekeket sajnáloma legjobban milyen karácsonyuk lehet?:(meg
  aki vezetett egyértelmű ő a hibás meg a másik autó átengedte volna igenmocskos te sajnálomm nagyonn:(”
 • 15. Mamba 2007. december 14. 13:27
  „Aki vezetett már korai órákban,vagy késő éjjel,az tudhatná,hogy nem 100%-an lehet látni a messzebb lévő autót áll-e vagy halad..Természetesen a család részérőll is hatalmas tragédia ez,de véleményem szerint a vezetőnek sem könnyű.”
 • 14. Valaki Hegyesből 2007. december 14. 10:43
  „Hiába vitatkozunk már ezen...:( Annak a két gyereknek úgysem lesz jobb... Nagyon sajnálom a történteket.... Egyértelmű ki a hibás..... Remélem a sofőrnek van bőr a képén ezek után vezetni....”
 • 13. Tom 2007. december 14. 08:52
  „Valamikor kicsit régebben ugyanilyen probléma okán felszerelésre került egy villogó Bősárkány Csorna felőli bejáratánál, a temetőnél levő gyalogos átkelőhely mellé. Zebra is van itt. De a sebességet attól még mindig nem megfelelően választják meg a sofőrök, pedig ezt a problémát csak ők tudják közvetlenül mgoldani. Megállásuk valószínűsége minimális, 90-100 km/h -ról nehéz is lenne, főleg több tonnás jármű szerelvénnyel...
  Nem tudom iféle törvényes eszközzel lehetne motiválni őket.Talán legyen nálunk is 1000 Eurós büntetés, 30as táblák még több helyen?”
 • 12. Luca 2007. december 13. 12:31
  „Jánosi2-nek: Szerintem a zebra felfestése a közútkezelő feladata(?), a gyár legfeljebb kérvényezheti azt. Úgy gondolod, hogy a tegnapi balesetben a gázoló autós lefékez és megáll az előtte álló autó mögött, ha a zebra fel van festve?????
  Természetesen zebra kell(ene), mert úgy kötelező lenne minden autós számára a megállás, a gyalogosok átengedése, és nem "birka" módjára kell átszökni az út túloldalára.
  Cselekedjenek már az illetékesek!!! és egyáltalán kik azok???”
 • 11. Edit 2007. december 13. 11:14
  „Szörnyű ez a tragédia, ami a 86-od úton történt. A gépkocsivezető felelőssége egyértelmű, de szerintem ez a baleset másnak is felróható. Van itt egy gyár, ahol több száz ember dolgozik, van két autóbusz megálló, ami valakinek a tulajdona, hogy kié azt nem tudom. Talán a gyáré, talán a jánossomorjai önkormányzaté vagy a közútkezelőé? Egy biztos valakinek már régen gondoskodni kellett volna, hogy a buszmegállók a funkciójuknak megfelelőek legyenek. Hiszen semmi nem jelzi, hogy ott vannak, nincs egy közkivilágítási lámpa, nincs egy sárga villogó, ami biztonságot adna a buszról leszállóknak az úton való átkeléshez, sem az autósoknak a figyelemfelkeltésre. Ezek nem olyan buszmegállók, ahol néha egy-egy ember le vagy fel száll az autóbuszra, hanem itt naponta több száz ember fordul meg, akik nem ,,birka" módjára kelnek át az úton, hanem megpróbálják valahogy megközelíteni és elhagyni a munkahelyüket. Egyébként a gyár már több mint 10 éve itt működik és nem ez volt az első baleset, de ha a helyzet így marad, akkor sajnos nem is az utolsó!”
 • 10. Jánosi2 2007. december 13. 09:52
  „A gyár vezetői szégyelljék magukat, hogy a 10 év alatt egy zebrát sem tudtak felfestetni!
  Tudomásom szerint ez a harmadik tragikus esett ebben a buszmegállós kereszteződésben!”
 • 9. Májer Tamás 2007. december 13. 09:45
  „Szerencsétlen gyerekek...”
 • 8. Egy hegyeshalmi 2007. december 12. 19:32
  „,,Drága,Kedves,, Autós!
  Véleményem szerint sem kéne ,,lebirkázni,, azokat az embereket akik átkelnek az úttesten! Vhogy átkell kelniük h eljussanak munkahelyükre annak ellenére,h nincs átkelőhely az úton!! (Ami elég sajnálatos!!!!!) Érdekes,h egy autós megállt,h átengedje a gyalogosokat!! Talán egyes autósoknak nem kéne hajtania,mint a Barmoknak és akkor kevesebb ilyen tragédia lenne!! Nem gondolja????? Mert az,ahogy a hírekből is kiderült nagy valószínűséggel az autós gyorsan hajtott és emiatt ,,későn,, vette észre az ott áthaladókat,ami viszont elég érdekes hiszen,mint már említettem egy autós megállt,h átengedje őket! Tehát a Volkswagennnel közlekedő illetőnek túl sietős volt a dolga,aminek következménye ilyen tragikus végkifejlett lett! Azért belegondolhatna,h ennek következtében 2 tanuló gyermek maradt árván!!!!!!! Egy kicsit átérezhetné az ő helyzetüket is!! Ennyit szerettem volna hozzáfűzni a maga kis véleményéhez!....
  Elég szomorú viszont az is,h sok-sok tragédiának kell ahhoz történnie,h vmit is elkövessenek az ilyen esetek elkerülése végett!!”
 • 7. egy Hegyeshalmi 2007. december 12. 19:31
  „Az autós figyelmetlensége miatt árván maradt két fiatal gyermek.
  Az édesanya évek óta egyedül nevelte a gyermekeit mert az édesapa évekkel ezelőtt meghalt.nem hiszem, hogy a családtagoknak valaha is lesz nyugodt karácsonyuk.A sietős autósnak azt kívanom, hogy "lelkiismeret furdalás nélkül,tejen el a karácsonya.”
 • 6. egy Jánosi 2007. december 12. 19:15
  „Nagyon sokat járok magam is azon az útszakaszon,elviselhetetlen állapotok uralkodnak a gyár elött.
  Az autós figyelmetlensége okozta ezt a tragédiát is,/figyelmetlenek,gyorsan hajtanak,nem figyelnek a gyalogosokra sehol sem./”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénkben kevés veszélyes játékot találtak a fogyasztóvédők

Megyei körkép - A Playmobil a legnépszerűbb, a kisfiúknál a távirányítós autó, míg a lányoknál még… Tovább olvasom