Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Halálos baleset az 1-es főúton: árokba hajtott az osztrák sofőr

A jeges útról lesodródott és fának ütközött egy személyautó péntek kora reggel az 1-es főúton, Kimle térségében, a járművet vezető nő belehalt sérüléseibe.

 

A szerencsétlenül járt nő biztonsági öve nem volt bekötve – mondta Kocsis Tünde alezredes. Az autóba beszorult vezető holttestét a tűzoltók feszítő-vágó eszköz segítségével tudták kiemelni.

A járműnek utasa nem volt – közölte Schreindler Ágnes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

6 óra 12 perc

A hajnali órákban halálos baleset történt az 1-es főúton Kimlénél: egy osztrák autós árokba hajtott, s életét vesztette.

Az első információk szerint az egyedül utazó osztrák autós árokba hajtott az 1-es főúton az egyik hotel közelében péntek hajnalban, s a baleset következtében életét vesztette.

A 1-es főút érintett szakaszán jelenleg is helyszínelnek a rendőrök, s vizsgálják a baleset körülményeit. 

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. 01010 2011. december 19. 05:23
  „35 buxa
  jó ilyen hozzáálást hallani mástól is ...sokak meg rohannak rohannak és bosszúságot okoznak másoknak , maguknak :(”
 • 35. buxa 2011. december 18. 21:48
  „33. 01010 "Télen időbbne kell indulni"
  Hát igen, ezt mondom én is. Én nem indulok korábban, de nem érdekel, ha kések. Inkább késsek, mint, hogy soha ne érjek célba. Viszont sokan nem így gondolkodnak, és még másokat is veszélyeztetnek, ahogy előzgetik az óvatos sofőrök autóit.”
 • 34. Rbar 2011. december 18. 11:17
  „32 mc
  Az út állapotát nem tagadtam, én is abban az időben mentem Győrbe, de mivel ilyen állapotok voltak, alkalmazkodtam hozzá.
  Az ilyen felfogást nem tudom megérteni. Egy ismerősöm is hasonlóan gondolkodott, hiába látta, hogy a nyerges nem adja meg neki az elsőbbséget, kihajtott elé, mert neki van elsőbbsége! Jól összetörte magát, s még évekkel az eset után is azt hajtogatta, hogy neki volt elsőbbsége! Száz szónak is egy a vége, a megváltozott út- és látásviszonyokhoz alkalmazkodni kell!!! Nem mentség, hogy a közútkezelő nem sózott, megyek mint a barom, veszélybe sodorva magunk és mások életét!”
 • 33. 01010 2011. december 18. 05:20
  „NO comment :(
  "20. buxa
  Akik reggel Ausztriába tartottak dolgozni,siettek ma is,mint minden reggel,és többen árokba csúsztak."
  Télen időbbne kell indulni "siettek ma is" :(”
 • 32. mc 2011. december 17. 20:06
  „31. Rbar 2011.12.17. 19:46

  Bármit állíthatsz. Az út akkor adott állapotát nem tagadhatod.

  Persze, az öv, az nem hátrány. De az sem, ha a reggeli munkába indulók 4-6 óra között már biztonsággal közlekedhetnek útjainkon. (útjainkon, amit a mi pénzünkből építenek, tartanak fenn így, vagy úgy)”
 • 31. Rbar 2011. december 17. 19:46
  „" Akinek az a vélemény, hogy az öv végett történt az nem ismerte a sofőrt mert ennél odafigyelőbb és a kressz betartását követő, óvatosabb embert nem ismertünk."
  No comment.. Igenis az öv megmentette volna, az a fa nem volt vastagabb, mint a karom! Lehet mismásolni, lehet állítani bármit, ha attól jobb, de a szabály az szabály!”
 • 30. mc 2011. december 17. 18:59
  „28. gonzo 2011.12.17. 15:44

  Hát, egy kíváncsi újságíró az utána járna, hogy miért is ennyire más és eltérő a szolgáltatás, amiért rendesen megfizetünk.

  Kiderítené, hogy itt fele a létszám, harmada a pénz, ócskábbak a gépek. Az is lehet, hogy felfedné az emberi mulasztást.

  Ki tudja?”
 • 29. csibevirág 2011. december 17. 17:39
  „hol van leírva hogy a biztonsági öv megmentette volna. szerintem a frontális ütközés miatt tök mindegy. azt csak tényként említették. Részvétem a hozzátartozóknak.”
 • 28. gonzo 2011. december 17. 15:44
  „mc,akkor már csak valakinek fel kellene tennie a kérdést:Mi az oka annak,hogy a győriek időben sóztak(Győr és Öttevény vége között egy autó sem volt összetörve),az óváriak meg későn(mint említettem Öttevény vége és a mecséri leágazó között vagy 10 autó,teherautó volt az árokban,ez csak pár km!!!)Felteszi valaki a kérdést???
  Esetleg a Kisalföld?”
 • 27. Truder 2011. december 17. 14:06
  „Részvétem. Lehet ellenkezni, de az ÖVé a főszerep, nem véletlen szerelik be a kocsikba, és talán nem véletlen kötelező a használata...”
 • 26. mc 2011. december 17. 11:43
  „Fejétől bűzlik a hal.
  Azt persze nem tudni, hogy a mondás igaz-e.
  Mi csak a végeredményt szenvedjük el.”
 • 25. mc 2011. december 17. 11:37
  „18. gonzo 2011.12.16. 18:58
  22. FW190 2011.12.16. 23:27

  Az előttem szólók nagyszerűen jelölték ki a szakaszmérnökségek illetékességi határait.

  Ahol minden sík jég volt, az a mosonmagyaróvári területhez tartozó volt.

  Vadi új MICHELIN Alpin A4, ami nem a legrosszabb is érezte a jeget.

  A Közútkezelő Kht. Nevezett szakaszmérnökségéhez tartozó területen az utaknak nincsen széle, a padka néhol 10 cm-rel magasabb a szilárd burkolat felett, a burkolati festett jelzések nem látszanak, ahol volt, ott nincs optikai vezetőoszlop, a kátyúk, gödrök javítása taknyolásnak minősíthető, a hó eltakarítás, a baleset megelőzést szolgáló elősózás rendszeresen elmarad, vagy csak kényelmesen, úgymond utógyújtással történik meg.

  A nyári időszakban szügyig, de legalább köldökig érő gaz, ha tévedésből kaszálják, az csak a padkára terjed ki, az árok és annak túloldala rendszeresen elmarad, hadd nőjön a parlagfű.

  És ezt tapasztalhatjuk évtizedek óta.

  Szóval a Közútkezelő Kht. nevezett szakaszmérnöksége munkája és a vödör sz@r között csak a vödör a különbség. A munkavégzésük sok ember életébe, rokkantságába, anyagi veszteségébe került már.
  Valaki ébresztőt fújhatna már!!!
  Nem kegyet gyakorolnak, hanem a különböző úton befizetett adóinkból kellene tisztességesen elvégezni az előírt feladatot jó minőségben és ilyenkor télen kellő időben!

  Követeljük a biztonságunkat!”
 • 24. bestia 2011. december 17. 10:55
  „A KÖZÚT KEZELŐK AZOK EGY LUSTA TOHONYA EMBEREK. ÉRDEMES UTÁNUK MENNI REGGEL A 86-ÚTON Kb 06:20 ÉS 30 KÖZÖTT MINT A CSIGÁK RÁ ÉRŐSEN A FORGALMAT FEL TARTJÁK .MÉG NEM VOLT IDEJÜK KIHÚZNI A HÓ FOG GÓKAT SEM.LEHET HOGY FŐNŐK VÁLTÁS KÉNE VAGY MÁS SZEMLÉLET .AZ ÖNKORMÁNYZAT ODA NÉZHETNE RÁJUK , HOGY JÓ LENNE HA MEG ELŐZNÉK A BAJT MERT BIZTOS ,HOGY RAJTUK IS MÚLIK AZ UTAK JÓL JÁRHATÓSÁGA .TEHÁT KÖZÚT KEZELŐK HAJRÁ”
 • 23. Contar 2011. december 17. 09:11
  „Fagypont környékén (0°C) mindenhol lehet számítani lefagyásra,és nem csak nedves utaknál! A tapasztalatok alapján pedig ne bízzunk abban, hogy le van sózva az út! A közlekedésben sem számíthatunk arra-sajnos-, hogy mindenki betartja a szabályokat!

  Részvétem a hozzátartozóknak! Bár nem ismertem a hölgyet, a be nem kapcsolt öv nekem beszédes!”
 • 22. FW190 2011. december 16. 23:27
  „18) A szigetközi úton ugyanaz volt reggel. Dunaszegen még semmi, csak nedves utak, majd Zsejkénél a kanyarnál
  egyszer csak elindult az autóm feneke. Hál´ istennek nem mentem gyorsan.

  Sózni kellett volna!

  Részvétem a családnak! Borzasztó...”
 • 21. kobresz 2011. december 16. 22:59
  „Arra van pénz ,hogy a Közút kezelő dolgozóit céges autóval furikázhassák napjában többször is,a munkahely és a lakás között !
  Sóra meg nincs ???????????????????
  Ez nevetséges !
  Részvétem a családnak.”
 • 20. buxa 2011. december 16. 19:42
  „Otthonról könnyű ám okosnak lenni, hogy hogyan kell közlekedni. De addig sokszor fel sem tűnik,hogy csúszik az út, amíg meg nem dobja az autót.Van aki ezt megússza egy ijedtséggel, és sajnos van akinek az életébe kerül.
  Akik reggel Ausztriába tartottak dolgozni,siettek ma is,mint minden reggel,és többen árokba csúsztak. Aki autóba ül, az bármikor járhat így, bennvan a pakliban. A kimlei hölgyet ismertem és a szívem megszakad, hogy ilyen tragédia történt vele. Őszinte részvétem a hozzátartozóknak.”
 • 19. nikolettika 2011. december 16. 18:59
  „Akinek az a vélemény, hogy az öv végett történt az nem ismerte a sofőrt mert ennél odafigyelőbb és a kressz betartását követő, óvatosabb embert nem ismertünk. És aki nem ismerte az ne mondjon véleményt, ha csak a fele ember olyan lenne mint ő akkor kevesebb lenne a baleset..és itt nem az övön van a hangsúly hanem ,hogy a FÁNAK MENT NEKI A CSÚSZÓS ÚT VÉGETT!!! és mivel a hozzátartozója vagyok ezért tisztában vagyok a dolgokkal és aki velem érez annak köszönöm a részvét nyilvánításokat!”
 • 18. gonzo 2011. december 16. 18:58
  „Én ma reggel mentem az 1-esen Öttevényig,nedves volt az út,de nem csúszott,rendes tempóban lehetett haladni.Aztán Öttevényen átültem egy másik autóba,elindultunk Mecsér felé,ahogy elhagytuk Öttevényt tükörjég volt az úton,szinte 10 méterenként voltak autók,kisteherautók,teherautók az árokban,ki talpon,ki fejjel lefelé.Okoskodni én is tudnék,de bevallom,ha nem állok meg Öttevényen,lehet,hogy én is a szántóföldön kötök ki,ugyanis egészen a falu végéig semmi gond nem volt az úttal!Akkor jöttünk rá,hogy addig valszeg már felsózták,az utánna levő szakaszon meg úgy 3/4 8 körül találkoztunk a sózóautóval!!!Kíváncsi lennék a közútkezelők magyarázatára,persze tudom előre,nem lehet mindenhova odaérni,kevés a szóróautó,bla,bla,bla.Persze lehet,hogy egyszerűen későn indulnak el,de amíg nem fejlődik ki mifelénk is egy jól működő oknyomozó újságírás,addig ehetjük a szóvivők dumáját.....”
 • 17. nikolettika 2011. december 16. 18:47
  „Akinek az a vélemény, hogy az öv végett történt az nem ismerte a sofőrt mert ennél odafigyelőbb és a kressz betartását követő, óvatosabb embert nem ismertünk. És aki nem ismerte az ne mondjon véleményt, ha csak a fele ember olyan lenne mint ő akkor kevesebb lenne a baleset..és itt nem az övön van a hangsúly hanem ,hogy a FÁNAK MENT NEKI A CSÚSZÓS ÚT VÉGETT!!! és mivel a hozzátartozója vagyok ezért tisztában vagyok a dolgokkal és aki velem érez annak köszönöm a részvét nyilvánításokat!”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigit csempészett, börtönt kapott

Első fokon letöltendő börtönre ítélt a bíróság egy cigarettacsempészt, akinek az autójában több mint… Tovább olvasom