Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Halálos altatás Mosonmagyaróváron? Három ember felelősségét vizsgálják

Három ember felelősségét vizsgálja a rendőrség a gázellátó rendszer kiépítése kapcsán a Karolina Kórházban tavaly nyáron történt haláleset miatt indított nyomozásban.
Lapunk információi szerint rövidesen befejeződik a nyomozás abban az ügyben, ami még tavaly júliusban indult foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, miután meghalt egy beteg műtét közben a Karolina Kórházban. Amint arról korábban beszámoltunk a mosonmagyaróvári kórházban nőgyógyászati műtét közben egy idősebb beteget újra kellett éleszteni. Ám hiába küzdöttek az életéért, a páciens elhunyt.

A szakvélemény szerint talán infarktust kaphatott. Másnap újabb műtét zajlott ugyanott, s a fiatalabb beteg is hasonló tüneteket produkált. A műtétet leállították, mivel felmerült a szakemberekben, hogy talán az „orvosi gázzal" lehet a baj. A Kisalföld úgy tudja, arra jutottak, hogy rosszul, esetleg fordítva szerelhették fel a felújított műtőbe vezető oxigén- és altatógázcsöveket. Ezután tett rendőrségi feljelentést a kórház főigazgatója.

Archív fotó
Archív fotó


A nyomozás jelen állásáról Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta: az ügyben újabb műszaki szakértőt rendeltek ki, jelenleg ezen vizsgálat eredményére várnak. Az ügyben három ember felelősségét vizsgálják a gázellátó rendszer kiépítése kapcsán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegyeshalomnál taxival szöktek volna Ausztriába

A hegyeshalmi vasútállomáson is menekültekek fogtak a határrendészek. Tovább olvasom