Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Hajózható lehet az ásványi ág

Az ásványrárói Duna-szakasz jachtkikötő melletti mederszelvényében már hosszabb ideje egy úszó kotróhajó vesztegel. Feladata, hogy valamennyire hajózhatóvá váljék az ásványi Duna-ág.
(illusztráció)
A munkálatok megrendelője az önkormányzat, így Böősy Imre polgármestertől tudakoltuk a részleteket. Az illetékes – hosszas várakoztatás után – a Kisalföld érdeklődésére a munkálatokkal kapcsolatban elmondta: a Szigetköz rehabilitációs tervének keretében a kotrás végső célja az ásványrárói Duna-ág bizonyos mértékű hajózhatóvá tétele.
A kavicskiemelés jelenleg szünetel, mivel a munkálatokra szóló jogerős engedély idén március 15-ig szólt. A természetvédelmi előírások alapján a vegetációs időszakban nem lehet effajta beavatkozásokat végezni. A kotrás szeptemberben folytatódik. Ez idáig csupán azt az úszó kotrószerkezetet próbálták ki, amit Orbán György helyi szakember biztosította a munkákhoz.
A mederrendezés összességében csaknem húszmillió forintba kerül, amit az önkormányzatnak utólagosan térítenek meg – tájékoztatott a polgármester. Hozzátette, a kormányváltás után nem véli garantáltnak a kifizetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenekül a hársfasor

A Lucsony utca védett hársfáinak sorsáról legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület. A határozat… Tovább olvasom