Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Hagyományőrző napok Szent Koronával

Kézműves- és őstermelői vásárral egybekötött hagyományőrző napoknak adott otthont a Magyarok Szövetsége megyei szervezete rendezésében a Mecsérhez közeli Rigópuszta hétvégén, ahol a Szent Korona másolatát is megtekinthették az érdeklődők.

Rigópusztán harmadszorra rendezte meg hétvégén a Magyarok Szövetsége megyei szervezete hagyományőrző napjait.

– Tavaly még Farád adott otthont a rendezvénynek, idén és terveink szerint a jövőben is a Mecsérhez tartozó Rigópuszta lenne a helyszíne a találkozónak – tudtuk meg Nagy Balázs szervezőtől. A Magyarok Szövetsége győri alapítója szerint fontos a múlt megbecsülése, mert az akkor létrehozott értékekből táplálkozik, táplálkozhat a nemzet.

"A hagyományőrző napok is azt a célt szolgálják, hogy egymásra találjanak a magyar emberek, akik hazai terméket állítanak elő szívvel és szeretettel.

Olyan előadókat hívtunk meg, akik a múltbeli tudást emelik a mába, hogy azt hasznosítani tudjuk a jövőben is" – tette hozzá Nagy Balázs. Sok fiatal is kapcsolódott a rendezvényhez, így a győri Szkíta Sólyom Baranta csapat tagjai is.

Magyar őstermelők és kézművesek is bemutatkoztak portékáikkal.
Magyar őstermelők és kézművesek is bemutatkoztak portékáikkal.


Megyénkbeli kézművesek és őstermelők is elhozták portékájukat: élelmiszerek mellett használati és dísztárgyaikat. A kiállítók többsége az egy éve alakult Pannon Korona Szövetkezet tagja.

– Segítünk a hazai őstermelőknek és magyar kézműveseknek, hogy közvetlenül találkozhassanak a vásárlóval.

A szövetkezetünk jelenleg mintegy negyven tagot számlál, tenni szeretnénk azért, hogy a jó minőségű hazai termék eljusson a fogyasztóhoz – fejtette ki a szövetkezet elnöke, Zátrok Ágnes.

Több bográcsban is főttek a finom ételek.
Több bográcsban is főttek a finom ételek.


A rigópusztai rendezvény keretében a közönség láthatta a Szent Korona másolatát, míg a világ második legjobb lovasíjászcsapata a magyar harcmodorból adott ízelítőt. Vasárnap este az Ismerős Arcok nemzeti rockzenekar szórakoztatta a közönséget. A legkisebbek népi játékokat próbálhattak ki.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszósportnap Mososnmagyaróváron

A Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete minden évben megrendezi a nagy sikerű… Tovább olvasom